„Jely jsme tam vyhrát, pro dva body,“ vracelo se k předzápasovému cíli svého týmu kynžvartské levé křídlo Veronika Dvořáková. A podle toho také vypadal první poločas. Házenkářská družina slovenského trenéra Petera Sabadky vstoupila do utkání aktivně a to se odrazilo i na ukazateli skóre, když si hráčky ze západu Čech během šestnácti minut vytvořily slibný šestibrankový náskok.

Ten však dokázaly hráčky Písku zredukovat po prvním poločase na rozdíl čtyř branek, a to 16:20. I na začátku druhé poloviny utkání nic nenasvědčovalo, že by se změnil rytmus hry. Kynžvart si i nadále držel několikabodový náskok, který však následně Písek dokázal pomalu a jistě stahovat.

Lukáš Tolar, SK Liapor Karlovy Vary.
První pokus nevyšel. Liapor padl v semifinále extraligy v Čakovicích

„Bylo to naší nedůsledností v obraně, nedokázaly jsme si ubránit hráčky jedna na jednu, z toho vznikaly sedmimetrové hody, vyloučení,“ zklamaně podotkla jedenadvacetiletá hráčka Kynžvartu k výkonu týmu v rozhodující fázi zápasu, když ve 24. minutě bylo srovnáno, 29:29.

Následně si Kynžvart vzal time-out, a vyplatilo se, když se rázem utrhl a šel do vedení 31:29. Ale ani to nedokázal výběr z Chebska udržet, když pět vteřin před koncem dokázaly domácí hráčky vstřelit vyrovnávací trefu na konečných 32:32.

VK ČEZ Karlovarsko.  Ilustrační foto.
Vary zahájily cestu za obhajobou výhrou

„Ve druhém poločase jsme neproměnily některé šance a v uvozovkách si zápas prohrály samy ve druhé části. Hodně nás to mrzí,“ dodala k utkání, ve kterém Kynžvart pošilhával po vítězství, Dvořáková.

Sokol Písek – Házená Kynžvart 32:32 (16:20). Nejvíce branek: Korešová 15/8, Chlupová 7, Svobodová 5, Stellnerová 4 – Božović 8/4, Königová a Dvořáková 6, Dresslerová 5, Vávrová 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. ŽK: 0:1 (Straka Miroslav). Vyloučení: 3:4. Diváci: 222. Kynžvart: Königová, Tesařová, Dvořáková, Rampová, Vávrová, Michalcová, Patrnčiaková, Bezrukova, Dresslerová, Božović, Rudincová, Srpová, Vysloužilová, Novotná, Hejkalová.