„Dneska to zkrátím, dali jsme o tři góly více než soupeř, proto jsme vyhráli,“ smál se v nadsázce kouč Baníku po utkání.

Hosté na severu Čech potvrdili výbornou bilanci na venkovních kluzištích, kdy v devátém zápase vybojovali již osmou výhru. „Podali jsme fantastický kolektivní výkon, na kterém mají zásluhu všichni hráči. Byl to krásný zápas. Dobře jsme bruslili, byli důslednější a velmi dobře jsme zvládali brejkové situace,“ pochvaloval si Jäger. Hornický celek ve „vlčím doupěti“ čtyřikrát vedl, domácí dokázali čtyřikrát srovnat stav. Rozhodující úder přišel necelé tři minuty před třetí sirénou, když zkušený David Hruška strhl vedení popáté na sokolovskou stranu. Poté byl sice vyloučen hostující Šmejc, domácí odvolali brankáře, ale hornický celek nehodlal na své výhře nic měnit a dvakrát znovu poslal kotouč do opuštěné klece Jablonce.

„O vítězství rozhodlo to, že jsme byli týmovější. Na vítězství mají podíl úplně všichni borci, od řidiče autobusu až po fanoušky,“ poukázal Michal Jäger.

Skicentrum opravilo vleky a už zasněžuje.
Skiareál už opravil po vichřici vleky a zasněžuje