Na základě vládního nařízení se následně nejvyšší soutěž zastavila, zakázán je v současnosti i trénink ve vnitřních prostorách KV Areny i ostatních sportovišť v České republice.

Sportovní vedení klubu a trenéři A-týmu HC Energie Karlovy Vary se s nepříjemnou situací musí stejně jako jejich kolegové v ostatních týmech poprat. Hokejisté z lázeňského města tak v současnosti trénují jak na suchu, tak ale i na ledě. Vzhledem k výše uvedeným opatřením ale musí využívat podobně jako některé další extraligové celky ledových ploch za hranicemi.

Fotbal je jeho život. Dnes osmašedesátiletý Pavel Hojda, hráč TJ Hrozňatov, potvrzuje, že věk je pouhé číslo.
FOTBAL: Bez lásky ke sportu, a fotbalu zvláště, by to nešlo, říká Pavel Hojda

„Využili jsme možnosti trénovat na ledě v Sasku. V rámci finančních možností klubu bychom rádi tuto variantu trénování v Německu chtěli využívat i nadále,“ uvedl k aktuálním nepříjemnostem přípravy hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Pokud se situace v Česku, ale také v Německu, které od pondělí 2. listopadu zpřísní na základě zhoršující se epidemiologické situace koronavirová opatření, nezmění, budou v současném stylu tréninku pokračovat i nadále, a to až do doby, kdy bude umožněno plnohodnotně trénovat na ledě i v Česku.