Energetici dokázali držet soupeře většinu utkání v obranném pásmu a postupně si vybudovali třígólový náskok. Ve třetí třetině se sice dvěma brankami podařilo Přerovu utkání zdramatizovat, nicméně Karlovarští si závěr utkání zkušeně pohlídali a vítězstvím 4:2 potvrdili roli favorita.

Další soupeř z horních pater tabulky, aktuálně čtvrtý Přerov se představil v KV Aréně. Domácí vstoupili do utkání s cílem oplatit soupeři porážku z úvodních kol WSM ligy. Hned v 5. minutě diváky zvedla ze sedadel bitka mezi hostujícím Bergrem a Balánem, po které se i díky předchozímu vyloučení hostí naskytla Energii přesilovka pět na tři, kterou po nezištné přihrávce Rachůnka využil Flek, čímž v letošní sezoně vstřelil první branku Energie proti tomuto nepříjemnému soupeři.

Navrch to byl 100. bod Tomáše Rachůnka v zelenobílém dresu. I přes některé příležitosti Přerova, které zlikvidoval spolehlivý Závorka, to byli Karlovarští, kteří šli do dvoubrankového náskoku ve 22. minutě po akci Rachůnka se Stloukalem. Po sérii vyloučení z obou stran se ke slovu dostali opět hráči z lázeňské metropole, při vyloučení Novotného se do brejku dostal Gorčík s Rachůnkem a druhý jmenovaný se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Hokejisté HC Energie (v zeleném) hostili přerovské Zubry.Zdroj: Deník / Čech Jan

Tvrdý a urputný zápas pokračoval až do poslední minuty. Ve 42. minutě vstřelil kontaktní gól střelou z mezikruží Čáp, když využil přesilovou hru. Ani čtvrtá branka z hole Davídka ve 47. minutě však hosty nezlomila a o pět minut později po střele Maliny to bylo zase jen o dvě branky. V závěru utkání se hosté tři minuty před koncem základní hrací odhodlali k závěrečné power-play, která však k radosti domácích fanoušků skončila bez gólového efektu.

HC Energie - HC Zubr Přerov 4:2 (1:0, 2:0, 1:2). Branky a nahrávky: 6. Flek (T. Rachůnek), 22. Stloukal (T. Rachůnek, Krejčí), 38. T. Rachůnek (Gorčík), 47. Davídek (Stloukal) – 42. Čáp (F. Dvořák), 52. Malina (Goiš). Rozhodčí: Luczków, Kostourek – Toman, Coubal. Vyloučení: 9:9, navíc Balán (KVA) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2173. Střely: 28:32.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka (F. Novotný) – Krejčí, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, O. Beránek, Balán – Flek, Gríger, Kohout – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Tuominen, Davídek.
HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimboch) – Malina, Chmelíř, M. Novotný, Čáp, Pala, Zbořil – Goiš, T. Sýkora, Šlahař – Plášek, Pšurný, M. Kratochvíl – Koblar, Berger, F. Dvořák – Gago, Václavek, Navrátil. (Jiří Vimr)

Názor experta Jiřího Vimra
Přísun bodů z domácího ledu pokračuje a nebýt střelecké impontence v utkání s Ústím, skončila by série čtyř domácích zápasů se stoprocentním úspěchem. Ani v zápase se Zubry z Přerova to nebylo jednoduché, zápas s nimi bolel a bude bolet ještě více v případě střetu v play off. Ono je však úplně jedno jestli je to Přerov, Prostějov nebo Frýdek Místek, mužstva z Moravy jsou nebezpečná a houževnatá. S těmi to není a zejména před domácím publikem nebude jednoduché. Energie i přesto však potvrdila svojí kvalitu a upevnila své první místo na čele prvoligové tabulky.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary) Já jsem moc rád, že se nám podařilo zakončit tu čtyřzápasovou domácí sérii vítězně. Chtěl bych poděkovat zejména fanouškům, kteří nás po všechny tyto utkání podporovali a fandili nám. Významnou měrou nám pomohli k tomu, že jsme získali devět bodů z této série. Jinak dnes to bylo bojovné, těžké utkání s mnoha emocemi a souboji. Bylo to pro naše hráče těžké a my si vítězství velice ceníme. Dokázali jsme zvládnout závěr této těžké série, když se hrálo obden.

Petr Dočekal (HC Zubr Přerov) Karlovy Vary jsou favoritem soutěže a to platilo i pro dnešní utkání. My jsme i přes problémy se sestavu, když jsme museli improvizovat při zranění Procházky, nastoupili velice dobře. Vypracovali jsme si dvě gólové šance, ale ty jsme neproměnili. Následně jsme inkasovali ve dvounásobném oslabení. Soupeř to sehrál velice pěkně. Má na to zkušené hráče. Bohužel první dvě třetiny, jsme neproměnili šance, které jsme měli a soupeř má tlak do brány, a to nám dokázal. Vlastně všechny čtyři branky padly z předbrankového prostoru, i když jsme na to hráče upozorňovali. Soupeř nám odskočil na rozdíl tří branek před třetí třetinou, ale my jsme naše hráče nabádali, že se dá se zápasem stále něco dělat. To jsme také dokázali, když se nám podařilo snížit, ale opět jsme inkasovali branku. Sice se nám podařilo domácí dostat pod tlak a ve druhé i ve třetí třetině je přestřílet, ale rozhodující bylo, že jsme za stavu 3:1 nevyužili gólovou příležitost. Nedokázali jsme puk zamést do prázdné branky. Následně to domácí zkušeně dohráli a my se musíme nachystat na další utkání, které hrajeme doma s Kladnem.