Čtyři zápasy, čtyři tříbodové výhry. K podkrušnohorskému derby do Karlových Varů přijede Litvínov po pořádném progresu a v parádní formě. „Litvínov je stoprocentní, čeká nás jeden z nejtěžších soupeřů, se kterým jsme se zatím utkali,“ dobře ví karlovarský asistent Tomáš Mariška.

Energie je na tom po návratu do Tipsport extraligy o poznání hůře, to nic nemění na faktu, že v pátek hraje na svém ledě. „Hlavně doma chceme být každému mužstvu více než vyrovnaným soupeřem a body získávat,“ upozorňuje pravá ruka trenéra Martina Pešouta.

Minulý víkend se využít domácí prostředí nepovedlo ani s Třincem, ani se Zlínem. „V těchto utkáních se nám nedařilo příliš dostávat do šancí, případně se v nich prosazovat. Od hráčů tak budeme chtít větší bojovnost, obětavost a hlavně zjednodušení hry, více střelby a chození před bránu,“ prozrazuje Tomáš Mariška.

Spokojenost nevládne s počtem ani efektivitou střel. „Se střelami otálíme, spoustu jich máme zblokovaných, když už tam puk dostaneme, tak nemáme hráče před brankou nebo kolem branky,“ pokračuje karlovarský asistent. To jsou věci, na které se energetici před podkrušnohorským derby zaměřili. „Věříme, že to v utkání s Litvínovem bude mnohem lepší,“ je přesvědčen Mariška.

Karlovy Vary se s Litvínovem utkávají pravidelně. „Známe se, myslím, že se ničím nepřekvapíme. Doufám, že přijde co nejvíce fanoušků a pomůžou nám,“ přeje si Tomáš Mariška.

Potěšitelným faktem je návrat několika hráčů do domácí sestavy. Obranu znovu vyztuží Michal Plutnat a Matic Podlipnik, do ofenzivy se potom může zapojit Petr Stloukal.

Populární festival Tourfilm.
Na Tourfilmu letos soutěží rekordních 435 snímků