Energetici se po domácí výhře nad Českými Budějovicemi a zvládnutém derby v Litvínově představí od 16 hodin mezi mantinely hradeckého Mountfieldu.

„Bude záležet na našem týmovém výkonu. Myslím si, že pokud podáme zodpovědný výkon, budeme hrát do obrany, tak máme šanci s tímto soupeřem hrát vyrovnané utkání. Musíme být extrémní disciplinovaní, ať už individuálně, nebo týmově. Jak už jsem říkal, Hradec má kvalitu, které se nebojíme, ale máme z ní respekt. Pojedeme tam s tím, že uděláme vše pro to, abychom odvezli jakýkoliv bod,“ říká před duelem na východě Čech karlovarský asistent Tomáš Mariška. 

Tým z lázeňského města se teď bude muset přeorientovat na trochu jiný hokej. "Do teď jsme se potkávali většinou se soupeři ze spodní části tabulky. Aktuálně nás čekají ty ambicióznější týmy, v čele s Hradcem. Mountfield má velmi kvalitní a našlapaný kádr,“ poukazuje Mariška. 

Po Mountfieldu bude mít Energie dvakrát výhodu domácího prostředí, jestli se to tak dá v současné situaci nazvat. V pátek se utká s Kometou Brno, v neděli potom se Škodou Plzeň.