V zápase, ve kterém poprvé ve své kariéře nastoupil dorostenec Ota Šik za A tým karlovarské Energie byli domácí lepší ve všech směrech. Od úvodního vhazování Energie se Karlovaráci usadili v obranném pásmu Slavie. Již ve 4. minutě zmátl Balán hostujícího gólmana, který si odražený puk srazil za brankovou čáru. Skóre utěšeně narůstalo a po gólech Skuhravého, Stloukala a Fleka vystřídal nejistého Frodla v brance Slavie Polívka.

Výměna brankářů jakoby vnesla impuls do hry hostí, kteří zvýšili svojí aktivitu, jejíž výsledkem byla ve 36. minutě branka z hole Marka Račuka. Vývoj zápasu k radosti fanoušků Energie vrátil do správných kolejí Flek, který přebruslil zkušeného Drtinu a bekhendovou střelou popáté zavěsil. Pomyslnými třešničkami na dortu byla v 54. minutě šestá branka, kterou po nádherné kombinaci Gorčík-Rachůnek vstřelil druhý jmenovaný a fair play čin Kohouta, který v půlce zápasu odvolal vyloučení hostujícího hráče.

Statistiky:
HC Energie - HC Slavia Praha 6:2 (2:0, 3:1, 1:1). Branky a nahrávky: 4. Balán (T. Rachůnek), 19. Skuhravý (O. Beránek), 22. Stloukal (Podlipnik, Gríger), 29. Kohout (Kverka), 40. Flek (O. Beránek), 54. T. Rachůnek (Gorčík, Balán) – 36. Račuk (J. Novák), 59. Šafránek (Endál). Rozhodčí: Wagner, Jechoutek – Hejl, Kreuzer. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 3042.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Krejčí, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, Balán, Gorčík – O. Beránek, Gríger, Flek – Tuominen, Skuhravý, Šik – Stloukal, Kverka, Kohout.
HC Slavia Praha: Frodl (29. Polívka) – J. Drtina, J. Novák, Barák, J. Holý, Kasík, A. Růžička – L. Krejčík, Račuk, Nedvídek – Endál, Šafránek, Kubica – M. Ondráček, Šagát, M. Kadlec – Jankovský, Furch, Šmerha.

Hokejisté HC Energie (v zeleném) si to rozdali s pražskou Slavií.Zdroj: Deník / Čech Jan

Pohledem experta Jiřího Vimra
Atraktivní rychlý hokej, ve kterém Energie nedala tradičnímu soupeři z hlavního města šanci. Karlovy Vary předváděly k radosti slušně zaplněné KV Arény bruslivý a kombinační hokej, bez zbytečných chyb v zadních řadách. Hráči z lázeňského města na svém ledě opět převýšili soupeře minimálně o třídu, a to i s talentovaným dorostencem Otou Šikem, který se ve svém prvním zápase mezi dospělými rozhodně neztratil. Bylo by však dobré, kdyby i ve venkovních zápasech zelenobílý tým naplno ukázal jaký potenciál se v něm skrývá.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Tento zápas se hodnotí špatně. Z naší strany chybělo nasazení, bojovnost a udělali jsme spoustu individuálních chyb. Navíc jsme měli moc vyloučených hráčů a proti celku jako Karlovy Vary jsou, tak je to jasné. Domácí nás dokázali potrestat. Bohužel to byl obrázek celého zápasu. Jediné co bych chtěl vyzdvihnout a musím vyzdvihnout je gesto fair play domácího útočníka, který odvolal trest proti nám.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsem, že nás po přestávce nebude čekat jednoduché utkání. Hráli jsme se soupeřem, který měl před přestávkou vynikající sérii a poskočil v tabulce hodně vysoko. My jsme se snažili na tento zápas velice dobře připravit a myslím si, že se nám do něj povedlo výborně vstoupit. Měli jsme lepší pohyb a donutili jsme soupeře k chybám. Následně se měli tlak, ze které jsme vyprodukovali branky a tím pohybem jsme si řekli i o fauly. Vstup do utkání byl z naší strany byl výborný. Co nás trochu mrzí bylo polevení za stavu 4:0, kdy jsme nechali soupeře vrátit do hry. Zbytečně jsme situace přehrávali a vůbec jsme dělali všechno, co jsme dělat neměli. Ve třetí třetině jsme se pak uklidnili a až na chybu v předposledním střídání, tak jsme utkání kontrolovali. Chtěl bych divákům poděkovat a jsem moc rád, že jich přišel takový počet. Věřím, že nás podpoří ve stejné míře i v pátečním zápase.

Jan Čech, Jiří Vimr