Karlovy Vary - Již bez slovinských opor v obraně, ale s uzdraveným Grigerem nastoupila Energie proti nevyzpytatelnému soupeři z Přerova. V prvních dvaceti minutách měly sice Karlovy Vary optickou převahu a nastřelily tyč Šimbochovy branky, ale do kabin šli spokojenější hosté, když v 6. minutě využil samostatný únik Šimon Kratochvíl po ideální nahrávce svého bratra Matouše. Energie ve druhé třetině nadále bušila do organizované obrany Severomoravanů, ale největší šanci si vytvořili hosté, když Navrátil zůstal zcela osamocen před Novotným. Těžké dobývání přerovské branky skončilo v 52. minutě, kdy se při hře pěti proti třem trefil Rachůnek. V základní hrací době ani v prodloužení však k rozhodnutí nedošlo, a proto přišly ke slovu samostatné nájezdy, ve kterých exceloval Jakub Flek, který se trefil třikrát, zatímco Sýkora jen dvakrát.

HC Energie v bílém hostila Přerov.Zdroj: Deník / Čech Jan

Názor experta Jiřího Vimra
Uff, toto bolelo. Energie vydřela dva body s houževnatým soupeřem ze severu Moravy. Když se Přerov ujal v 6. minutě vedení, dalo se již tušit, že to bude opět o tom, jestli Vary překonají urputnou obranu hostí. Pokud si však někdo myslel, že je to jenom otázka času, kdy Karlovaráci vyzrají na výborného Šimbocha v brance Meopty, tak se mýlil. V zápase byly naopak chvíle, kdy z rušivých protiútoků mohli jít hosté do dvoubrankového vedení. Ke cti hráčům Energie nutno dodat, že svůj tlak postupně navyšovali, což vyústilo ve třetí třetině v přesilovku pět na tři a z ní k Rachůnkovu vyrovnání. Díky famóznímu Kubovi Flekovi při nájezdech, který proměnil všechny své tři pokusy, konečně hráči z lázeňské metropole uspěli i v této dovednostní soutěži.

Ohlasy trenérů
Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme věděli o síle soupeře, a to se ukázalo v první třetině. Hráče jsme upozorňovali na začátek utkání, ale myslím si, že jsme úplně špatně nezačali. Bohužel jsme udělali individuální chybu a soupeř nám ujel a svoji šanci využil. Následně bylo o to těší se tlačit do dobře zorganizované a obětavé obrany Přerova. Myslím si, že ve druhé třetině jsme vypadli z tempa a vůbec jsme nebyli nebezpeční. Vůbec jsme se netlačili do zakončení a navíc jsme dali soupeře další možnosti v podobě bejkových situací. Před třetí třetinou jsme si museli v kabině vyříkat velmi důrazně nějaké věci a já jsme rád, že se k tomu hráči postavili zodpovědně. Následně jsme byli jasně lepší a měli jsme veliký tlak. Zasloužili jsme si vyrovnání. V prodloužení jsme mohli rozhodnout a to se nám nepovedlo. Chtěl bych ocenit výkon Filipa Novotného a klobouk dolů před třemi nájezdy Jakuba Fleka.

Petr Dočkal (HC Zubr Přerov): Musím před hráči smeknout, protože hráli druhé utkání ve dvou dnech. Ano přizpůsobili jsme tomu taktiku. Hráči plnili co jsme chtěli. Celé utkání jsme se snažili útočit z brejků, a to je asi jediná kaňka na zápase, že jsme těch šancí nevyužili více. V prvním střídání se nám zranil jeden z klíčových hráčů. Nicméně domácí se dostávali do tlaku a díky přesilovce pět na tři se dokázali prosadit. V prodloužení jsme měli také nějaké šance, ale my jsme je nedokázali využít. Na nájezdy pak byli šikovnější domácí. Jediné co nás zaráží je, že když si někdo přečte statistiky a uvidí počty vyloučených, tak si udělá obrázek sám. Obou straně se hrál stejný hokej. Více to hodnotit nechci. na závěr bych chtěl ještě dodat, že na trip jsme jeli s nějakým cílem a ten se nám podařilo splnit.

HC Energie v bílém hostila Přerov.Zdroj: Deník / Čech Jan

HC Energie Karlovy Vary - HC ZUBR Přerov 2:1sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 52. T. Rachůnek (Sičák), rozh. náj. Flek – 6. Š. Kratochvíl (M. Kratochvíl). Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek – Malý, Šimán. Vyloučení: 0:5. Využití: 1:0. Diváci: 2697. Střely: 53:29.

Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Sičák, Krejčí, M. Rohan, Plutnar, J. Tomeček, Šenkeřík – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý, O. Beránek – Gorčík, Tuominen, Gríger

Přerov: Šimboch (65. Klimeš) – Malina, Chmelíř, Zbořil, M. Novotný, Pala, R. Černý, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora, Šlahař – Plášek, Pšurný, Plášek ml. – Milan Procházka, Navrátil, Goiš – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, F. Dvořák

Předseda ČOV Jiří Kejval, primátor Ostravy Tomáš Macura, česká sjezdová lyžařka Kateřina Pauláthová a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák si ve čtvrtek 1 února prohlédli aktuální stav příprav v Olympijském festivalu v okolí Ostravar Arény.
S Deníkem zdarma na Olympijské festivaly. Kupte si pondělní noviny s přílohou