Farmáři z Trstěnic během sedmi dní museli odehrát tři zápasy v KLM KV kraje, kde nejdříve v derby porazili silný celek z Mariánských Lázní 8:2, v Chebu také porazili Stadion Cheb B 9:4 a nyní vyhráli nad HC Březovou 12:3. Z jejich výborné formy v závěru sezóny musí mít patřičný respekt všichni soupeři, vždyť Trstěničtí v letošním roce 2013 nenašli soupeře, který by je porazil, a již deset zápasů neprohráli.

HC Farmáři Trstěnice 12

HC Březová 07 3

3:3, 4:0, 5:0

Trenéři Šnajdr se Zemanem se museli vyrovnat s nemalými problémy, především se zraněním hráčů. Bylo období, kdy měli zraněných sedm hráčů. Nyní už do konce sezóny nemohou počítat s Němcem, Králem, Čičkem, Hasalou a s Jalčákem.

Hosté z Březové hráli velmi chytře, bojovali, ale na rozjetý „trstěnický válec" tentokrát nestačili. Úvod zápasu nečekaně patřil hostům, kteří vedli v 5. min. již 3:0 po kuriózních chybách či minelách brankáře Rédy, který se však rychle otřepal a začal zase předvádět svoje výborné zákroky a již do konce zápasu nepustil žádnou branku.

Hráčem utkání se stal výborný Jiří Loskot, který v zápase vstřelil čtyři góly a s třemi přihrávkami si připsal sedm bodů do kanadského bodování. Tečku za utkáním v 59. min. udělal tvrdou střelou Marek Musil, který tak gólem oslavil narození dítěte.

Utkání hráno velmi čistě, o což se rovněž zasloužila trojice rozhodčích svým respektem: HR Vrbický, AR Vilhelm a Čelikovský. V utkání se herně dařilo a patřili k nejlepším: Loskot, Tišer a Pavlů.

Branky za HC Farmáři Trstěnice: 4x Loskot, 2x Macháček a Pech, 1x Sádlo, Tišer, Sýkora a Musil. Asistenci si připsali: 3x Loskot, 2x Pech, Macháček a Sádlo, 1x Tišer a Pavlů.

Branky za HC Březová: Večeřa, Krytinář a Eliáš. Asistence: Čech, Rampa a Brzobohatý.

Utkání výborně řídili rozhodčí: HR Vrbický, čároví: Vilhelm a Čelikovský, časomíra: Černý, tresty 4:4, využití 0:0, oslabení 0:0, přihlíželo 40 diváků.

HC Farmáři Trstěnice: Réda, Loskot, Macháček, Musil, Pavlů, Pech, Sádlo, Sýkora, Tišer, Vopava, trenéři: Šnajdr Zeman.

Slova trstěnického trenéra Šnajdra: „Začátek zápasu se nám vůbec nevydařil, udělali jsme několik chyb a soupeř nás za to trestal. Pak jsme začali hrát svoji kombinační hru a začala se nám dařit i střelba. Soupeře jsme již k ničemu nepustili."

Pozvánka na hokej

V KLM KV kraje zbývají odehrát již jen dvě utkání. Farmáři z Trstěnic zajíždějí v sobotu 16. 3. 2013 do Ostrova, kde je od 16.45 hod. čeká HC Čerti Ostrov. Poslední duel sehrají Farmáři 22.3.2013 proti HC Stadion Cheb B.

(tr-h)