Bílí Tygři skončí bez ohledu na výsledek utkání v Karlových Varech na prvním místě, v lázních tedy mohou pouze dolaďovat formu.

Energetici mohou ještě hrát o to, kde budou předkolo play-off začínat a o případnou výhodu domácího prostředí v rozhodujícím duelu série. Umístění může přiřknout karlovarskému celku jako soupeře Olomouc, Hradec Králové, nebo Zlín.

Primárně ale půjde Energii, stejně jako Liberci, o správné naladění před vyřazovacími boji. „Utkání bereme jako generálku a přípravu na play-off. Nastoupíme v nejsilnější možné sestavě, kromě Václava Skuhravého, který má drobný zdravotní problém, budeme chtít nasadit všechny hráče a dobře se připravit na pondělí,“ odkrývá karlovarský asistent Tomáš Mariška.

Utkání 51. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary, 3. března 2020 v Ostravě. Střed radost David Tureček z Karlových Varů.
Energie míří před disciplinárku

Soupeře v předkole energetici zatím neřeší. „Hlavně nás teď zajímají naše herní věci, náš herní koncept, abychom se co nejlépe připravili na play-off. K tomu směřovala naše příprava od utkání s Hradcem Králové, kdy jsme si zajistili předkolo. Dnes ale budeme chtít vyhrát,“ hlásí Tomáš Mariška.

Energetici v posledních dnech kromě doléčování šrámů pracovali také na posledním nabírání fyzické kondice před těžkými boji.

Vzájemná bilance mezi Energií a vítězem základní části z Liberce hovoří překvapivě jasně pro Karlovy Vary. Zatím se oba dnešní protivníci utkali třikrát a třikrát se radovali z výhry energetici. V Liberci vyhráli Karlovarští 4:0 a 3:2, na domácím ledě potom 3:2 po samostatných nájezdech, když rozhodující trefu zaznamenal Tomáš Rachůnek.

Předkolo play-off Tipsport extraligy startuje již v pondělí. Hrát se bude na čtyři vítězné zápasy.