Zranění vyšachovala ze hry všechny ofenzivní posily hokejistů Kladna. To však v souboji 27. kola extraligy s Karlovými Vary dlouho nevadilo. Buldokům se totiž po předlouhém střeleckém spánku probudil Martin Procházka, jenž se rovnou dvěma góly prosadil až ve svém 17. utkání sezony. Stačilo to ale pouze na dvoubodovou výhru, protože úřadující mistr měl ve svých řadách autora hattricku Košťála. Po první Procházkově trefě do černého následoval pohled do stropu s rukama v obličeji. Slov nebylo potřeba.

To už ale vedlo Kladno 1:0. Také tuto branku si připsal borec, jenž se gólově neprosazuje tolik, jak se očekávalo. Za to nahrávač je Kalla výtečný. Domácí posléze mohli litovat tyčky Frolíka, štěstí ale měli při ráně Melenovského a výtečně sehrané přesilovce Západočechů.

Ti se dočkali ve 24. minutě, kdy byl jejich tlak oceněný gólem Košťála. Na druhé straně ale sehrálo velkou roli probuzené sebevědomí Procházky, který se proháčkoval mezi obránci a překonal Sáblíka, jenž po druhém gólu vystřídal Mensatora – 3:1.

V posledním dějství mělo Kladno plno možností zápas rozhodnout. Svě šance ale nevzuyýilo zatáíco Záasdočeši využili z mjnima maximum. Košťál dvěma góly vrovnal a šlos e do prloužení.

To už se ale netýkalo kladenského kvarteta mistrů světa – Bělohlav, Kaberle, Procházka, Patera, které si odpykávalo vyšší tresty. Patera ješte dostal pět minut a celé prodloužení tak měli hosté hrát v početní výhodě. Po 24 vteřinách jim však ujel Kuchler, byl faulován a z trestného střílení Kalla rozhodl o dvou bodech pro Kladno!

Kladno – Karlovy Vary 4:3 v prodloužení

Třetiny: 2:0, 1:1, 0:2 – 1:0

Branky a nahrávky: 7. Kalla (Bílek, Toman), 14. Procházka (Patera, Kameš), 28. Procházka (Patera, Diviš), 61. Kalla z trestného střílení – 24. Košťál (Kumstát, Skuhravý), 45. Košťál (Kumstát), 57. Košťál (Kumstát, Skuhravý). Rozhodčí: Hodek, Šír – Kis, Prchal. Vyloučení: 5:9. + Bělohlav, Kaberle na 10 minut, Procházka do konce, Patera do konce + 5 minut. V oslabení: 1:0. Diváci: 2272.

Muž zápasu: Košťál.

Kopřiva – Kameš, Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, Trončinský, Dlouhý – Horna, Patera, Procházka – Valský, Bělohlav, Diviš – Bílek, Kalla, Frolík – Eberle, Stieler, Kuchler.

Mensator (14. Sáblík) – Čutta, Němec, Dobroň, Prošek, Parýzek, Mucha, Tribuncovs, Brňák – Košťál, Skuhravý, Kumstát – Pletka, Melenovský, Zucker – Dej, Skladaný, Hluchý – Kuběna, Kristek, Zaťovič