Hokejisté Baníku Sokolov můžou nadále počítat se službami zkušeného Pavla Kuběny. Na loňskou sezonu by 30letý útočník nejraději zapomněl. „Pro mě osobně to bylo obrovské zklamání. Mančaft měl daleko větší potenciál, ale nenaplnili jsme ho,“ poukazuje.

Bývalý mládežnický reprezentant se 140 extraligovými zápasy na kontě, ale důvody nepovedené sezony prozradit odmítá. „Je toho určitě více, asi by jsme to ale neměli úplně ventilovat veřejně, v klubu se neúspěch vyhodnotil, udělaly se nějaké změny, aby to bylo lepší,“ popisuje.

Do letní přípravy pod dohledem nového kouče naskočil od začátku. „S příchodem Karla Mlejnka to chytilo úplně jiný směr, jak u A mužstva, tak v celém klubu, od tréninků až po propagaci,“ pochvaluje si Kuběna pro kterého je po několika letech společná letní příprava novinkou. „V Sokolově je to pro mě poprvé, kdy se trénuje dohromady a má to nějaký smysl. Jak jsem říkal, fungování klubu chce být úplně jiné a tady to je správný začátek. Připravuje se nás od začátku před dvacet. Makáme na tom, aby sezona dopadla trochu jinak než ta poslední,“ vysvětluje.

Před začátkem minulého ročníku msuel spoléhat na individuálné tréninkový plán. „Tem sjem měl připravený od kondičních, nebo bývalých trenérů. Dělal jsem všechno po svém, a myslím, že jsem se vždycky dokázal připravit dostatečně. Ale nějaké ta hra my hrozně chyběla, pak už mě to ani tolik nebavilo. Tady teď třeba hodinu makáš a pak máš alespoň 10 15 minut fotbálek, tak se lépe uvolníš,“ říká.

Pavel Kuběna velmi dobře ví, že nepoctivý přístup se tady tvrdě nevyplácí. „Samozřejmě jsem letní přípravu nikdy neměl rád, ale vždycky jsme věděl, že pokud to nevezmeš v létě za správný konec a neodmakáš to naplno, i když už nemůžeš a všechno tě bolí, tak ti to zima vrátí dvojnásob. Pak si třeba v rozhodujících zápasech jako je play off řekneš, že si měl v létě víc zamakat,“ upozorňuje. A toho se drží. „Bolí to hodně, ale snažím se nic neošidit,“ hlásí na závěr.

28. kolo FNL: FK Baník Sokolov - MFK Frýdek - Místek (v modrém)
Po Frýdku jedou do Vítkovic