K utkání 8. kola druhé ligy vycestovali hokejisté Stadionu Cheb do Písku.

„Do zápasu jsme nastoupili v silně okleštěné sestavě vinou nemocí, zranění a disciplinárních trestů. První třetina se odehrávala v režii domácích, často nás zatlačili do našeho obranného pásma. Ale díky dobře organizované hře v obranném pásmu a skvělému výkonu brankáře Jakuba Kašpara se do kabin odcházelo za stavu 1:1,“ líčí chebský kouč Michal Jäger. Jeho svěřenci inkasovali poprvé v 8. minutě, hned po 41 vteřinách ale bylo srovnáno, když Stadion rychle zužitkoval přesilovou hru Davidem Holubem.

„Ve druhé třetině se obraz hry výrazně změnil. Hra se vyrovnala a přelévala z jedné strany na druhou a nám se podařilo soupeře brejknout a ujali jsme se vedení 2:1 v náš prospěch,“ nechává trenér Chebu nahlédnout do druhé dvacetiminutovky. Autorem vedoucího gólu Stadionu byl Petr Kořán.

Ve třetí části se ale domácímu Písku podařil obrat. „Začátek třetí třetiny jsme odehráli skvěle a soupeře jsme v podstatě k ničemu nepustili. Bohužel jsme vyrovnávací gól na 2:2 inkasovali z prvního útoku do našeho obranného pásma. Po tomto gólu jsme znervózněli a na chvíli jsme vypadli z role,“ líčí Michal Jäger.

V 53. minutě Cheb inkasoval znovu. „Bohužel jsme za to zaplatili gólem, kdy jsme nezvládli takticky situaci v útočném pásmu, propadli jsme tam a nabídli možnost soupeři ke vstřelení vedoucího gólu na 3:2,“ litoval kouč Stadionu.

V závěru se hosté snažili o vyrovnání. „Pokoušeli jsme se ještě zápas zremizovat, zkusili power-play. Bohužel nám nebylo přáno a brutální zákrok kolenem na našeho útočníka viděl celý zimák kromě jedněch očí, a inkasovali jsme tak gól do prázdné brány,“ poukazuje bez skrupulí Michal Jäger.

Stadion Cheb tak dále čeká na první body z venku. „I když jsme je nepřivezli, borci makali, dřeli, zblokovali neskutečné množství střel. S výkonem a bojovností jsme spokojeni. Jen se nesmíme v takovýchto zápasech dopouštět takovýchto taktických chyb a snad se bodů z venkovního hřiště brzy dočkáme,“ přeje si na závěr trenér Stadionu.

Ve středu budou mít Chebští opět výhodu domácího prostředí, když od 18 hodin přivítají celek SHC Klatovy.