Tým povede jako hlavní kouč navrátilec Michal Jäger. „Jsem velmi spokojený, moji svěřenci opravdu přistupují k letní přípravě zodpovědně,“ hodnotí dosavadní průběh ostřílený lodivod.

Stadion se připravuje čtyřikrát týdně, hráči využívají chebskou Krajinku, koupaliště Dřenice, tělocvičnu i plochu zimního stadionu. „K tréninku máme fantastické podmínky. Řada hráčů, kteří to časově zvládají, trénuje i dvoufázově,“ pochvaluje si Jäger.

Ten má zatím k dispozici třicítku hráčů, ze kterých se bude profilovat tým pro druhou ligu. Matadoři jako David Hruška se připravují individuálně. „K tomu čekáme na pohyby hráčů v Karlových Varech a Sokolově. Naší prioritou je postavit konkurenceschopný tým z regionálních hráčů,“ nechává trenér Stadionu Cheb nahlédnout do strategie budování mužstva.

Vyztužit tým by ale mělo i pár kvalitních „přespolních“ borců. „Oslovili jsme také ještě několik hráčů mimo region, ale jména zveřejníme, až bude vše podepsané,“ prozrazuje Michal Jäger.

Chebský Stadion vstoupí do třetí nejvyšší soutěže v zemi 19. září domácím duelem proti HC David Servis České Budějovice. Hrát bude v osmičlenné skupině Jih, kde narazí také na Havlíčkův Brod, Písek, Klatovy, Tábor, Příbram a Kobru Praha.

„Jako pro nováčka je naším cílem se v soutěži udržet. Čeká nás skupina smrti, spousta dlouhých výjezdů a už teď bych chtěl požádat chebskou veřejnost, aby nás na domácí zápasy přišla podpořit a byla naším šestým hráčem na ledě. Budou k nám jezdit týmy, které mají ve svých kádrech velice zvučná jména,“ poukazuje kouč Stadionu.

Podle posledního pohybu v kádru Stadionu nebude v týmu působit obránce Tomáš Kvapil, naopak může Michal Jäger počítat s urostlým útočníkem Martinem Traplem.