K týmu se již připojil útočník Filip Chytil z New York Rangers, ten ale do obou utkání s německou reprezentací nezasáhne. „Zatím nemáme povolení klubu, takže hrát ještě nebude. Je po určitém zranění, takže s námi bude zatím jen bruslit a trénovat. Příští týden bychom ho měli nějakým způsobem otestovat a tam se rozhodneme, zda by hrál v přípravě na Slovensku,“ vysvětlil reprezentační kouč Miloš Říha.

Ten má v současné chvíli k dispozici třicetičlenný kádr. Včera se k týmu připojil brněnský útočník Martin Zaťovič, který karlovarské prostředí dobře zná, v dresu místní Energie slavil v roce 2009 svůj první extraligový titul. A nebude to jediná domácí stopa na střídačce české reprezentace. V širším kádru se stále drží forvard Energie Ondřej Beránek, který má dostat proti Německu příležitost, a jako asistent hlavního kouče Miloše Říhy působí u mužstva bývalý trenér energetiků a nynější lodivod již prvoligového Baníku Sokolov Karel Mlejnek.

Jak bude vypadat soupiska pro duel s Německem? „Chceme to vyzkoušet zase malinko jinak, ale jen malinko, proto jsme ty útoky rozbili jednotlivci. U gólmanů chceme dát samozřejmě příležitost Bartošákovi, který ještě nechytal. Ale jak to bude, to musím teprve někomu říct, protože to zatím ode mě neví ani trenér gólmanů,“ pousmál se Říha.

Němci, kteří vybojovali na zimních olympijských hrách v Koreji stříbrné medaile, přicestují do Karlových Varů pod vedením nového kouče, Fina Toniho Söderholma a po dvou vítězných zápasech nad Slovenskem.

Město Rotava chce mít klid v ulicích a na sídlištích. Získávání bytů zpět má zastavit migraci sociálně slabých.
Rotava chce zastavit migraci sociálně slabých, skupuje byty zpět v exekucích