Závěr celé série mezi Sokolovem a Vrchlabím byl pro silné nátury. Nakonec uspěli domácí. A zřejmě po právu. Baník prokázal větší vůli po vítězství. Pěkná podívaná. Sokolovští hráči se znovu a znovu nutili do rozjíždění dalších a dalších akcí, které měly zvrátit zápas na jejich stranu. Povedlo se. Hokejový bůh je vyslyšel.

Závěrečné oslavy sice narušila bezpečnostní agentura Aton Security, s.r.o., která předvedla, že má v záloze ještě větší „profíky“, než bylo dosud obvyklé, ale nakonec se její „ovečky“ se zlou potázaly. Fanouškům Vrchlabí, kteří se stali terčem jejich nesmyslného útoku, přispěchali na pomoc nejen vlastní hráči, ale dokonce i fanoušci Baníku. A klub se s celou trapnou záležitostí také příliš nepáral. Agentuře druhý den po incidentu, po zjištění skutečností, okamžitě vypověděl smlouvu.

Hokejisté ani fanoušci obou klubů si prostě nenechali výbornou atmosféru celé série vzít. Na ledě se bojovalo velmi ostře, ale fér. To samé platí o tribunách.

Hokejisté Baníku Sokolov po vítězné sérii s Vrchlabím
Začíná boj o postup, Baník se opře do Moravských Budějovic

Sláva vítězům a čest poraženým. A v případě Vrchlabí to platí zřejmě dvojnásob. Hosté se k porážce postavili čelem. „Gratuluji k postupu. Chtěli jsme určitě poděkovat celému stadionu za skvělou atmosféru v celé sérii, ale bohužel jsme museli řešit jiné problémy,“ omluvil se sokolovským divákům vrchlabský útočník Aleš Půlpán, který při pozápasovém incidentu spolu s Jiřím Vašíčkem zamířil do ochozů bránit své fans. „Tímto bych chtěl projevit obrovský respekt k Ultras Baník, kteří pomáhali našim napadeným. Hrozně se mi líbilo, že po tak obrovské bitvě byl respekt jak mezi hráči na ledě, tak mezi diváky v hledišti. Bohužel jsem vám nestihl zatleskat z ledu, takže alespoň tady. Díky,“ vzkázal Aleš Půlpán.

Brankář poraženého týmu Jakub Soukup poděkovat stihl, po utkání objel část ochozů a možná trochu překvapeným sokolovským divákům zatleskal. Věc v našich končinách nevídaná. „Gratuluju k postupu a hodně štěstí do finále, klobouk dolů!“ doplnil ještě přes sociální síť.

Slovo na závěr? Nutno si vypomoct jedním modernismem. „Dobře vy, aktéři téhle série!“

Dopravní značení v Sokolově
Radary nachytaly tisíce řidičů