Pro domácí mohlo být ještě hůře. Následovalo oslabení, to sice energetici sehráli dobře, ale Novotný přeci jen musel vytáhnout několik výborných zákroků. Svou početní výhodu poté nevyužily ani Karlovy Vary, stejně jako znovu Liberec na konci první části. Do druhé třetiny tak energetici nastupovali s jednobrankovým mankem.

A svěřenci Martina Pešouta se v úvodu prostřední části přesvědčili, že pokud "zatlačí na pilu", dá se s Libercem hrát. A nejen hrát, ve 28. minutě bylo srovnáno, když tlak v útočném pásmu a odstřelování svatyně Bílých Tygrů zakončil vyrovnávacím gólem Kohout - 1:1. Remízový stav však vydržel pouze tři minuty. Poté zužitkoval hostující Kvapil námaz Krejčího v obranném pásmu Energie - 1:2.

Třetí třetina začala šancí domácích, ale poté putoval na trestnou lavici Krejčí a hosté dokladovali proč jsou nejlepším celkem extraligy v početní výhodě, povedenou kombinaci zakončoval opět Lenc. Energetici zápas nezabalili. Ve 48. minutě vstřelil kontaktní branku Beránek. Ze dvou přesilových her však Karlovarští nic nevytěžili, stejně k vyrovnání nevedlo závěrečných 22 vteřin v útočném pásmu při hře bez brankáře.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:3.

Ohlasy, Tipsport extraliga, 7. kolo, Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Odehráli jsme organizovaný zápas,proti soupeři, který byl celý zápas extrémně energický, nikdo to tady nebude mít lehké. Trpělivou hrou, byť se spoustou chyb, jsme zápas dovedli do vítězného konce.

Tomáš Mariška: Naši hráči nechali na ledě zase všechno, odbojovali zápas od prvního do posledního střídání, bohužel pro nás znovu bez bodového vyjádření. To je ta největší kaňka na dnešním výkonu. Nebyli jsme horším týmem, byli jsme minimálně vyrovnaným, Liberec byl ale o jeden přesilovkový gól ve výsledku lepší.

Ilustrační foto
Karlovarsko je ve zbroji, dorazí Jihostroj