Kromě A týmu Bílých tygrů si Plutnar v letošní sezoně také zahrál WSM ligu v mužstvu Benátek a starty si také připsal v EBEL lize v dresu Znojma. „Využili jsme situace a doplnili jsme tým. Blíží se konec přestupního termínu a chtěli jsme vyztužit naše obranné řady,“ říká na úvod sportovní manažer Jaromír Kverka.

Michal Plutnar drží hůl napravo a to je bezesporu výhodou. „Hráčů s tímto držením nemáme v týmu mnoho, takže i to byl důvod, proč jsme po něm sáhli. Jinak zatím nevíme s kým ve dvojici bude hrát. To si necháme ještě projít hlavou,“ přidává se ke Kverkovi asistent trenéra Tomáš Mariška.

Jeden z důvodů proč vedení klubu Plutnara angažovalo je i ten fakt, že během února ze sestavy vypadnou oba slovinští obránci, kteří odjedou na olympijské hry v Jižní Korei. „Pochopitelně. To byl také jeden z důvodů. Dvojice Šenkeřík – Plutnar by tu díru měla zacelit. To ovšem neznamená, že s nimi nadále nepočítáme. Naopak,“ pokračuje Kverka.

Dalším důvodem příchod Plutnara je i ta zkutečnost, že pokud se bude hrát baráž, tak širší kádr vůbec není na škodu. „V play off i v baráži bude docházet ke zraněním a my se nechceme dostat do situace, že bychom neměli koho postavit. Zápasů máme před sebou ještě hodně,“ dodává sportovní manažer.

O víkendu praskala Jahodová louka, tedy lyžařský areál LK Slovan Karlovy Vary, ve švech. Dvoudenní závody Českého poháru staršího žactva totiž přilákaly na startovní rošt běžecké naděje ze všech koutů Česka.
Lyžování: Český pohár opanoval Jahodovou louku