„Poslední zápasy byla parádní návštěvnost a hokej se hraje právě pro fanoušky,“ kvitoval karlovarský obránce Matěj Stříteský návštěvnost zápasů s Kladnem či Brnem.

Protáhnout úspěšnou sérii budou chtít hráči z lázní v pátečním podvečeru v KV Areně, ve kterém si však budou muset sáhnout na dno svých sil. Do Karlových Varů totiž zamíří třinečtí Oceláři, čtvrtý celek extraligové tabulky. „Na domácím ledě jsou fanoušci naším šestým hráčem a s Oceláři je budeme potřebovat,“ přeje si Stříteský plný dům i v souboji s Třincem.

Zdenka Macháčková Šimánková je novou generální manažerkou HC Energie Karlov Vary.
Generální manažerkou HC Energie nově Zdenka Macháčková Šimánková

Do města minerálních pramenů tak zamíří dva nejlepší střelci extraligy, Marek Daňo, který má na kontě 22 branek, nebo Martin Růžička, který nastřílel soupeřům branek devatenáct. Navíc se v posledních dvou vzájemných duelech Energii proti Třinci vůbec nevedlo, když v KV Areně padla 2:6, v Třinci pak 2:4, takže soupeři má co oplácet. Ale pozor Ocelářům se v posledních kolech nedaří, když čtyřikrát za sebou nebodoval.

„Třinec není pro nikoho jednoduchým soupeřem, ale v extralize už není lehkých soupeřů. Přijede zkrátka další tým, který nás prověří, a my uděláme všechno pro to, abychom vyhráli,“ přeje si karlovarský zadák další důležitou výhru na konto Energie. Zajímavý duel bude zahájen v KV Areně tradičně v 17.30 hodin.

HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 5:4 (3:1, 1:0, 1:3).
OBRAZEM: Energetikům vystřelil v dramatu s Brnem cennou výhru Beránek