Utkání, ve kterém opravdu o nic nešlo odehráli borci, kteří v Kadani zůstali a v karlovarském trikotu zase ti, kteří pro změnu jsou příslibem do budoucna. Jinými slovy chvílemi se zdálo, že se diváci sledují utkání juniorů či staršího dorostu.
Proč také ne. Energie měla nahráno a tak dala prvním třem formacím zasloužené volno. Nakonec domácí dokázali zvítězit 5:2 a do play-off si mohou přenést výbornou formu. Svou úspěšnou premiéru v dresu A týmu si odbyli Jiří Janata a dorostenec František Klejna.

Ohlasy po utkání:

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnes byla ideální možnost dát prostor a příležitost mladým hráčům a hráčům ze širšího kádru. Jsem velice rád, jak k tomu kluci přistoupili. Myslím si, že všichni ukázali, že mají svoji kvalitu a potenciál. Můžeme s nimi počítat do konce této sezony, tedy do utkání play off. případně, že jsou všichni příslibem do nadcházejících sezon. Jsem velice rád, že jsme základní část zakončili vítězství před play off, že si tuto vítěznou šňůru přeneseme i do vyřazovacích bojů.

Miroslav Buchal (Sk Trhači Kadaň): My jsme přijeli s týmem, který u nás zůstal. K dispozici jsme měli osmnáct hráčů. Nedovezli jsme hráče juniorky, kteří by si jistě zasloužili dnes si zahrát. Domácí zahráli výborně, byť to bylo s mladými nadějemi. Jak Šik, tak Bernáth či Klejna hráli velice dobře. My jsme se nevyvarovali klasických chyb v obraně a domácí nás za to potrestali. Já můžu Karlovým Varům jenom poblahopřát, popřát jim hodně štěstí v play off a aby postoupili zpět do extraligy.

Pohledem experta Jiřího Vimra

V utkání proti beznadějně poslední Kadani dali trenéři vítěze základní části WSM ligy v posledním zápase této části sezony příležitost mladíkům a hráčům z druhého sledu, převážně hrajících v druholigovém Sokolově. To pravé ořechové však, jak zaznělo před začátkem sezony i z úst vedení Energie, začíná v úterý startem play-off, protože až teprve teď se bude rozhodovat o úspěšnosti letošního počínání. Karlovarský kádr posílený o Kovačeviče a Podlipnika, slovinské navrátilce z olympiády, má ve své plné síle na to, aby proklouzl až do tolik vytoužené baráže.

HC Energie Karlovy Vary - SK Trhači Kadaň 5:2 (2:1, 1:0, 2:1).

Branky a nahrávky: 4. Gorčík (Tuominen, Gríger), 10. Tuominen (Gríger, Bernáth), 35. Šenkeřík (Gorčík, Tuominen), 43. Osmík (Vodička, T. Rohan), 54. M. Zadražil (J. Tomeček) – 11. Chrpa (Tůma, Havlíček), 46. Chrpa (Blaha, Havlíček). Rozhodčí: Vokřál, Svoboda – Rubáš, Malý. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 1726. Střely: 28:25.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka (30. Kuchař) – Bernáth, Šenkeřík, Klejna, J. Tomeček (C), Vodička, Šafář – Plutnar (A), A. Rulík (A), Gorčík – Tuominen, Gríger, T. Rohan – M. Zadražil, Harkabus, Šik – Janata, Osmík, Vrdlovec.
SK Kadaň: Tadeáš Dvořák – Trefný (C), Novák, Blaha, Šefl, Hlaváček, Kadeřávek – Kůs (A), Rindoš, Rezek – Chrpa, Havlíček, Tůma – Krejčiřík, Hejcman (A), J. Müller – Bláha, Polák, Chlán.

Ilustrační foto - FC Slavia Karlovy Vary.
Slávisté brali skalp Vintířova