Ale ještě předtím konec roku 2017 můžete oslavit silvestr v Lokti, a to v pořadí už třetím Open Air Silvestrem v amfiteátru Loket. Během večera zahrají kapely Kabát REVIVAL a Red Hot Chili Peppers REVIVAL. „Jedná se dnes už o tradiční silvestr s velkokapacitními stany, kam bude vstup zdarma,“ uvedl za Vlny organizátor Vladimír Suchan. A dodává, že stany se otevřou ve 21 hodin.

Hned po půlnoci začne rok plný kultury. Tradiční zimní program Lidového domu Karlovy Vary mimo plesy opět obohatí i koncerty. Už v druhé půlce února dorazí na svou pravidelnou karlovarskou štaci Monkey Business. A po nich se můžete 22. února těšit opět v Lidovém domě na koncert kapely Dymytry 15 let TOUR.

V březnu se milovníci české populární hudby dočkají hned tři větších akcí. Michal Hrůza a jeho Sám se sebou TOUR 2018 rozhýbe Lidový dům. Poté se v Chodově 9. března uskuteční dvojkoncert kapel Mirai a Poetika. Březen nakonec zakončí opět koncert v Lidovém domě, a to ve velkém stylu. V nové sestavě se představí legendární kapela Chinaski.

Michal HrůzaZdroj: archiv KD

Duben bude patřit J.A.R. A to 21. v Lidovém domě. V květnu už se naplno rozjede kulturní sezona v Lokti. „Vracíme se opět do amfiteátru v Lokti, kde sezonu otevřeme devadesátkama,“ řekl Suchan. 19. května se tak můžete těšit na Loket Dance Party 90´s. „Hlavní hvězdou bude Kate Ryan,“ láká Suchan. Kromě belgické zpěvačky odstartují sezonu kapely SNAP!, Brooklyn Bounce, Verona a DJ Lucka s DJem Peepou.

„Týden nato bude další Beatová síň slávy,“ sdělil Suchan. Patnáctý ročník je sice zahalený tajemstvím, ale vy si už teď můžete naslepo kupovat lístky. Sami organizátoři slibují pestrý program.

No a od června to začne naplno. Amfiteátr nabídne sedm akcí. Po delší době se do Lokte vrací Cirk la Putyka se svým vystoupením Cabaret Airground. Stejně tak se vrací pod hrad i legendární Jethro Tull, ti nám zahrají v rámci svého jubilejního tour k oslavě 50 let existence kapely.

Po téhle kulturní náloži vystřídá hudbu divadlo. Jak Kubrt se Sněhurkou jeli vlakem je komedie divadla Kalich s Oldřichem Kaiserem, Jiřím Lábusem a Dášou Vokatou. A aby vám bylo pořád do smíchu, přivezou do amfiteátru Pavel Zedníček s Janou Paulovou jejich úspěšnou komedii Divadla Kalich Bez předsudků. Pokud se vám ale zajídá komická činohra, tak můžete vyrazit na muzikál Atlantida nebo si poplakat u klasické opery Guiseppe Verdiho Nabucco.

Při koncertu kapely Divokej Bill a předkapely Poletíme? bylo na letním parketuv Holkově narváno.Zdroj: Foto: Petr Skřivánek

Červenec bude ale opět hlavně o koncertech. Kromě Divokého Billa a jeho hostů se můžete vyřádit na Metal Loket 2018. A pokud vám ani to není po chuti, tak 27. července přijedou do Lokte Čechomoři se svým 30 let TOUR.

Srpnovým trhákem jsou už tradiční Shakespearovské slavnosti, Tentokrát to bude Večer tříkrálový aneb cokoliv chcete.