Soubory přilákaly stovky lidí, a to navzdory deštivému počasí.

Pořadatelé čtyřdenního festivalu připravili pro obyvatele a návštěvníky města lidovou podívanou, na které se podílely soubory z Čech, Slovenska a Běloruska. Tradičně byl mezi veřejností největší zájem o sobotní program. Ten nabídl bezplatnou podívanou na lidové zvyky po celých Mariánských Lázních. Velký úspěch měl tradiční průvod městem.

„Když jsem viděl to počasí, odhadoval jsem, že průvod se neuskuteční," řekl Vladimír Hrabovský z Chebu. „Přesto jsem se ale rozhodl, že sednu do auta, co kdyby. Naštěstí soubory ukázaly, že jsou odvážné a neodradí je ani déšť. A to je moc dobře, protože by byla škoda, kdybychom o něco takového přišli. Naštěstí se počasí alespoň na průvod trochu umoudřilo a nepršelo tolik."

Díky festivalu měli návštěvníci možnost zhlédnout nejrůznější typy krojů a vystoupení, a to nejen na mariánskolázeňské kolonádě, ale například také u Balbínova nebo Ferdinandova pramene.

Velký úspěch měl domácí Marjánek, který reprezentuje Mariánské Lázně doma i v zahraničí. Z Horní Břízy na Plzeňsku dorazil do lázní folklorní soubor Úsměv, který v roce 1958 založil Zdeněk Bláha. „Vždycky mě dokáží nejvíce dojmout děti v krojích. Ty jsou nejkrásnější," přiznala Hana Brázdová z Mariánských Lázní. „A také ti, kteří s nimi pracují. Díky nim totiž máme záruku, že lidové tradice a folklor nezmizí."

Obrovský potlesk návštěvníků sklidil také slovenský soubor Kysučan a dětský soubor ze Slovenska Jadlovček. Velký úspěch měli také Bělorusové, kteří posluchače zasvětili do svých lidových písní.