CHEBSKO 

VELKÝ DIVADELNÍ PÁTEK! Říká se, že Češi jsou národ improvizátorů. Platí to i pro chebské herce? Jak jsou pohotoví? Jak bleskově vyřeší zadání konkrétního úkolu, jak dokáží rozehrát scénku nebo etudu? Po nějaké době se opět v chebském divadle uskuteční Velký divadelní pátek. Improvizační večer se odehraje ve studiu „D" v pátek 17. února od 19 hodin.

PŘÍMO POHÁDKOVÝ bude letošní ples Hospice sv. Jiří. Uskuteční se v pátek 17. února od 19 hodin v chebské restauraci Tango formou maškarního plesu. Masky nejsou povinné, ale organizátoři budou rádi, pokud hosté v pohádkových maskách dorazí. K tanci a k poslechu bude hrát Duo Fortuna, přítomní se mohou těšit také na slosování o pohádkové ceny, zábavné hry a vyhodnocení nejlepší masky.

DO STŘEDOVĚKU se vrátí návštěvníci Víkendu s historickými řemesly. Ten se koná v sobotu 18. února od 12 do 19 hodin, a v neděli od 11.30 do 15 hodin na statku číslo 8 v Nové Vsi u Křižovatky. Na své si přijdou milovníci tradiční řemeslné dovednosti i středověku.

SOKOLOVSKO 

CRYSTAL PALACE, německá skupina, vystoupí v sobotu v Music Clubu Alfa v Sokolově. Předskokanem hvězdné berlínské formace, jejíž poslední album Dawn Of Eternity se objevilo mezi top dvaceti světovými alby roku 2016, bude kraslická metalová skupina Object. Ta v sobotu slaví výročí 15 let. Zahraje také kapela The Wild Roots z Kynžvartu, která loni vyhrála finále hitparády Karlovarské rockové mapy.

SVĚTOVÁ UMĚLECKÁ KNIŽNÍ VAZBA je k vidění v Městské knihovně Loket. Reprezentativní výběr z děl významných světových knihařů ze sbírky Expozice umělecké knižní vazby v Lokti je možné zhlédnout v atriu i o víkendu, a sice od 10 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin. Výstava je doplněna vyobrazeními archivních vazeb z cyklu Knižní vazba v proměně věků.

BAESTIEN. Kapela složená z bývalých členů Albion, Le Bain de Maid a Herese, nyní pluje v řekách post metalu a crustu. V rámci koncertu proběhne křest alba Uroboros. Vůbec první koncert této pražské bandy se uskuteční v chodovské pivnici Oáza v sobotu 18. února od 20 hodin.

KARLOVARSKO 

MILOŠ DODO DOLEŽAL, hardrockový guru, dorazí zítra do karlovarského hudebního klubu Irská. Kytarový bard a bývalý člen kapely Vitacit, který brázdí pódia už roky sólo, se předvede publiku od 20 hodin a rovněž s ním vystoupí pražská heavy úderka MetalCraft.

ZÍTŘEJŠÍ DEN SI MŮŽETE UŽÍT ve společnosti roztodivných maskovaných tváří. Od 10:30 totiž začíná v Hroznětíně Krušnohorský masopust, a to průvodem od základní školy. V maskovaném průvodu půjde i folklorní kapela. Nebude tu chybět ochutnávka masopustních lahůdek, ohnivé divadlo, pouliční divadlo Viktora Braunreitera a nouze nebude ani o soutěže pro děti.

ZIMA V BEČOVSKÉ BOTANICKÉ ZAHRADĚ pokračuje. Stále je volně k dispozici osvětlené kluziště i dětská běžecká stopa botanickou zahradou. A navíc se zítra od 15 hodin koná maškarní rej a bruslení na zamrzlém Korunním rybníku za doprovodu kapely Bugr. Masky na bruslích vítány. Výtěžek této akce bude použit na obnovu zahrady.

TACHOVSKO

MASOPUSTY budou procházet Tachovskem i tento víkend. Chystají se rovnou tři průvody. Jako první vyjde ten v Brodu na Tichou. Sraz masek je totiž již dnes ve 14 hodin u hasičské zbrojnice. Další dva masopusty jsou přichystány na sobotu. A to sice v Plané a v Přimdě. V prvním jmenovaném městě je sraz masek ve 13 hodin u budovy radnice. V Přimdě se rej masek setká ve 14 hodin u místního rekreačního střediska.

NA SKAVAREBIRTHDAY se nezapomnělo ani letos. Stejně jako v předchozích letech, i letos se představí hned několik zajímavých kapel, jako Discoballs, Pohřební kapela a další. Samozřejmě dojde i na oslavence, tedy na kapelu Skavare. Ta opět představí několik nových skladeb. Tradiční akce se uskuteční tuto sobotu v kulturním domě v Bezdružicích od 18 hodin.

KAPELA AGNES ROCK oslaví již pět let fungování. Na tuto událost přizvala i zajímavého hosta v podobě kapely Turbo. Výroční koncert se uskuteční v sobotu od 20 hodin ve stříbrském kulturním domě.

PLZEŇ - MĚSTO 

EXTRA BAND REVIVAL V KALIKOVÁKU. Dnes od 21 hodin zahraje v Music Klubu Kalikovák plzeňská rocková kapela Extra Band revival.

ELEKROSWING V PEKLE. Další elektroswingová party se v plzeňském Pekle koná už dnes od 21 hod. Tentokrát se návštěvníci mohou těšit na koncertní show kapely Mydy Rabycad se zpěvačkou Žofií Dař-bujánovou. Muziku pouští např. DJ Mackie Messer, taneční lekce povede pražské studio Zig Zag Tap.

VÍKENDOVÝ PROPGRAM V MOVING STATION. Zítra od 10 do 18 hodin je v Moving Station (Hemžící zastávka) v Plzni na Jižním Předměstí nejprve na programu celodenní zážitkový seminář Objev svou vnitřní hudbu, který vede psycholožka a terapeutka Šárka Sýkorová, již fascinuje lidský hlas jakožto nástroj sebevyjádření. Večer od 19 hodin se v Moving Station koná benefiční koncert skupiny Los Gádžos (balkan, gypsy) a Dos Vías (flamenco) na podporu rekonstrukce fary a kostela sv. Jakuba Většího v Domaslavi. V neděli 19. února bude 'na zastávce' od 15 hodin uvedena pohádka Pes a drak, po níž následuje tvůrčí dílna.

NEDĚLNÍ MATINÉ V MASNÝCH KRÁMECH. Slavné operní árie zazní v neděli 19. února od 15 hodin v Masných krámech. Zpívat bude Miriam Čížková, kterou na klavír doprovodí Štěpán Slavík.

ZABIJAČKA NA BORECH. V neděli od 10 hodin můžete u Nákupního centra Area Bory ochutnat zabijačkové pochoutky.

PLZEŇ - SEVER 

VČELAŘSKÝ PLES V KOZOJEDECH. Zítra od 20 hodin se v kulturním domě v Kozojedech koná včelařský ples, na němž k tanci i poslechu zahraje oblíbený Václav Žákovec s kapelou.

RETRODISKOTÉKA V PLASÍCH. Dnes od 20 hodin se v korunovačním sále Penzionu Rudolf II. v Plasích koná diskotéka, na níž DJ Sobol bude pouštět hity minulých desetiletí.

PLES KRALOVICKÝCH FOTBALISTŮ. Zítra od 20 hodin začíná v Lidovém domě v Kralovicích tradiční ples fotbalistů TJ Sokol Kralovice. Těšit se můžete na hudební skupinu SinglBAND i bohatou tombolu.

NÝŘANSKÉ ŠIBŘINKY A MAŠKARNÍ. V kulturním domě se zítra od 20 hod. konají šibřinky. V neděli je od 14 hod. na programu dětský maškarní ples.

BÁLY PRO MALÉ I VELKÉ V MANĚTÍNĚ. V kulturním domě se zítra od 20 hodin koná hasičský bál s kapelou Ozvěny a v neděli od 14 hodin dětský maškarní bál s mnoha zábavnými soutěžemi.

PLZEŇ - JIH 

MASOPUST V PŘEŠTICÍCH. Zítra ve 14 hodin vyjde od Domu historie v Přešticích masopustní průvod za doprovodu kapely Hájenka. Kromě masek v něm půjdou i obří loutky. V městském parku pak bude na programu pohádka Drak a princezna, žonglérská dílna i zábavná soutěž s putováním z pohádky do pohádky. Od 16 hodin se v Přeštické stodole koná maškarní rej pro malé i velké a od 21 hodin je na programu maškarní jen pro dospělé.

V NEPOMUKU VZPOMENOU NA SESTŘELENÉ LETCE. Zítra si Nepomucko připomeneme 73. výročí tragické události sestřelení amerického bombardéru Liberator, který nesl na palubě jedenáct mužů, z nichž deset při neštěstí zahynulo. V 9:45 hod. přijede na nepomucké náměstí Augustina Němejce kolona vojenských historických vozidel. Pak je na programu pietní akt. Následuje převoz věnců na místo dopadu sestřeleného bombardéru na Dubeč, kde se nachází památník Nakloněný obelisk. Pokud bude přát počasí, uskuteční se v 11:30 hod. nedaleko památníku seskok parašutistů. Od 9 do 16 hod. je otevřena expozice B-24J Liberator v nepomuckém muzeu.

DOMAŽLICKO 

MAŠKARNÍ KARNEVAL chystá domažlická pionýrská skupina Mír na sobotu 18. února do velkého sálu Městského kulturního střediska Domažlice. Začátek je naplánován na 14 hodin. Tématem letošního maškarního bálu je návštěva školy čar a kouzel v Bradavicích. Každá z masek bude odměněna sladkou dobrotou.

125. HASIČSKÝ BÁL se dnes koná v Klenčí pod Čerchovem. Začne ve 20 hodin v sále U Nádraží. Zahraje kapela Vrchovanka, nebude chybět taneční show a tombola. V sobotu se koná hasičský bál také například ve Štichově. Začne ve 20 hodin v sále bývalé školy. K poslechu a tanci zahraje Jarda Toman. Připravena je tombola, dámská volenka a půlnoční překvapení.

POPULÁRNÍ METALOVÁ SKUPINA DYMYTRY hrající v nezaměnitelných maskách, zahraje v sobotu v Lidovém domě ve Staňkově od 20 hodin. Přiveze velkolepou show plnou světel, efektů a animací na obřích obrazovkách. Hosty budou kapely X-Core a Loco Loco.

ROKYCANSKO 

MĚŘENÍ POŘÁDÁ KAMENNÝ ÚJEZD. Zítra obec Kamenný Újezd a rokycanská organizace Svaz diabetiků ČR pořádají akci Měření pro zdraví. Naplánovaná je od 9 do 12 hodin v sále Obecního úřadu v Újezdě. Zájemci si mohou nechat změřit hladinu cholesterolu a glykémie, krevní tlak či tělesný tuk.

MEDOVÝ ÚJEZD PLESÁ S HASIČI. Sbor dobrovolných hasičů v Medovém Újezdu pořádá ples. Uskuteční se zítra od dvaceti hodin v sále kulturního zařízení. K tanci a poslechu zahraje Bílá pěna.

TJ SPARTAK POŘÁDÁ PLES. Oddíl kopané TJ Spartak Strašice zve všechny příznivce na Sportovní ples. Koná se zítra od 20 hodin v sále Společenského domu Strašice. K tanci i poslechu budou hrát Pecičky. ŽIVNOSTENSKÝ BÁL LÁKÁ DO DOBŘÍVA. Další, jubilejní 25. pokračování, si zítra zapíše populární Živnostenský bál, na který zvou pořadatelé do Dobříva. Začíná se ve 20 hodin a zahraje skupina Bells. Vstupenky jsou slosovatelné, hlavní cenou je zájezd v hodnotě 10 tisíc korun.

KLATOVSKO 

KLATOVSKÉ ŠIBŘINKY PRO DOSPĚLÉ se budou konat dnes od 20 hodin v sále sokolovny. Do veselého tance zahraje kapela Kolovanka. Připraven je kulturní program, předtančení, soutěže, tombola. V neděli bude masopustní veselí pokračovat šibřinkami pro děti. V sokolovně bude od 14.30 hodin diskotéka, vystoupení dětí Tanečního studia Krok, slosování vstupenek, štěstíčko, hry a soutěže pro děti.

SOBOTNÍ MASOPUSTNÍ PRŮVODY začínají v 9 hodin v Tedražicích. V Myslívě mají masky sraz ve 12 hodin v kulturním domě. Ve Skelné Huti a Dlouhé Vsi se veselý průvod vydá na cestu ve 13 hodin. V Habarticích se masky sejdou ve 14 hodin v hasičské klubovně a do průvodu se vydají s kapelou Obšukou.

NA VEPŘOVÉ HODY jste zváni do Janovic nad Úhlavou. Budou na koupališti v bistru v sobotu od 11 hodin. Připraven je i kulturní program. V neděli zde bude doprodej od 14 hod. V Motorestu Neznašovy bude zabijačka v sobotu od 10 hodin. Vstupenky budou slosovány. Výherce získá řeznické prkénko. K mání budou všechny zabijačkové pochoutky.