Dvůr statku před nedávnem zesnulého keramika Egona Ivana Wernera v Novém Drahově bude hostit i další ročník Hrnčířského swingu. První z koncertů odstartuje už dnes.

Jubilejní dvacátý ročník akce, jehož se milovník swingu Werner bohužel nedočkal, se i tak uskuteční podle jeho letošního plánu. O pokračování akce se totiž postaral keramikův syn Roman Werner.

„I letošní Hrnčířský swing se odehraje tak, jak byl tátou naplánován," svěřil se syn Roman. „Termíny ani složení muzikantů se nezmění, jen na úvod každého večera zazpívá moje dcera Kateřina pro svého zesnulého dědu písničku," upřesnil.

Vždy tři letní koncerty na přelomu července a srpna na dvoře půvabného statku s keramickou dílnou v Novém Drahově lákají místní ze širokého okolí, ale také pacienty a hosty nedalekých Františkových Lázní a Chebu.

Na jaká vystoupení se mohou posluchači těšit? V pátek od 19 hodin zahraje Petra Ernyei Kvartet, o týden později se mohou návštěvníci Hrnčířského swingu těšit na Swing studio Karlovy Vary a Darju Kuncovou a v pátek 2. srpna vystoupí oblíbené uskupení The Swings.

Letošního ročníku se zúčastní také pravidelný návštěvník Petr Herian. „Znal jsem pana Wernera osobně. Byl to skvělý chlap, umělec a milovník dobré hudby," dosvědčil.