Kapela Kroky Michala Davida si Sokolov zamilovala, proto tady účinkovali už počtvrté v řadě. „Náš první společný koncert jsme uskutečnili v roce 2011, takže už spolu hrajeme jedenáct let. Po celou dobu koncertujeme v Čechách, na Moravě, ale i na Slovensku. Dokonce jsme hráli i v Dubaji na Československém plese. My jsme vlastně každý z nás měl svou kapelu, ale jako přátelé jsme se scházeli a vždy končili u písní Michala Davida, nehledě na to, že s Michalem se dobře známe a přátelíme se. Dá se říct, že nám částečně předal žezlo, protože jak pravil, už všechno i v té době nestíhal, tak naši ideu na rivavel kvitoval,“ uvádí kytarista a zpěvák kapela Kroky Michala Davida David Laštovka s tím, že fanouškům se jejich styl líbí. „My si naše aranže děláme trochu jinak, než Michal, takže tím se trochu odlišujeme, ale ty písně jsou tak nadčasové, že na ně tančí všechny věkové kategorie,“ uvádí.

Na Koupališti Michal to není poslední letní akce, 13. srpna se tady chystá ještě jedno disco. „Tyto akce jsou boží, fantastické a jak je vidět, užíváme si to tady naplno všichni. Je úžasné, že se počasí vydařilo a lidi přišli, tak mám také radost z toho, že to tady zkrátka žije,“ pokračuje místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček s tím, že si lidé moc oblíbily jak kapelu Kroky Michala Davida, tak i Dje Mira Nového. „Musím říct, že Miro je tahoun na ženy, které ho zbožňují. Je totiž velký sympaťák s mistr ve svém řemesle,“ dodává.

Dostihové závodiště je podle místních klenotem a jeho historie sahá až do roku 1899. Už v této době dávno minulé se v lázeňském městě konaly dostihy, a tato tradice vydržela dodnes. Na místě je secesní tribuna.
Ve Varech se konala 93. Cena města Karlovy Vary Memoriál Josefa Dolejšího

Na akci dorazila i Simona Havlíčková z Chodova se svou partou kamarádek. „Už teď se těším na další akci, protože venkovní párty u vody je opravdový zážitek, navíc jsme tady byly převážně matky na tahu, takže jsme na chvilku všechny vypnuly a přišly na jiné myšlenky a tancem nabraly sílu na ty naše drobečky, na které se samozřejmě těšíme,“ směje se a uzavírá maminka Simona.