V klidu svého obýváku, s partou přátel, na diskotéce nebo v kině. I tak se dá trávit poslední den v roce. V některých městech tak lidé mohou vyrazit do ulic, hospůdek nebo prožít kulturní zážitek.

Například Mariánskolázeňští si mohou vybrat z několika možností. Zatímco v posledních letech se lidé scházeli na místní kolonádě, město tentokrát přišlo s jiným programem. „Program v místním kině Slavia bude jednoduchý," uvedl místostarosta Mariánských Lázní Petr Horký. „Po přivítání a přípitku se uskuteční přenos slavnostního koncertu Berlínské filharmonie. Touto akcí chceme nabídnout zájemcům dostupný, velice kvalitní kulturní program," přiblížil s tím, že díky městu nebude stát vstupenka obvyklých 300 korun, ale pouze 50 korun.

Ti, kteří nechtějí poslední den v roce strávit v kině, mohou vyrazit do Clubu Na Rampě nebo na svahy Skiareálu Mariánky, kde provozovatelé pořádají tradiční silvestr s diskotékou, soutěžemi nebo prvním novoročním sjezdem. Nebude chybět ani slavnostní ohňostroj.

V Lázních Kynžvartu se lidé sejdou na místním náměstí půl hodiny před půlnocí, aby společně přivítali rok 2014. Na programu je kromě hromadného přípitku všech také ohňostroj.

V Chebu pak mohou zájemci zavítat do Kulturního centra Svoboda. „Příchozí čeká starý dobrý silvestr," informoval manažer Vladimír Keblúšek. „Ten bude plný nejlepších televizních scének, tance a soutěží," dodal s tím, že návštěvníci se mohou těšit i na hosta tanečníka Jana Ondera.

Ti, kteří nemají rádi přílišné oslavy, mohou nový rok přivítat například silvestrovským během.

Ten se uskuteční na silvestra od 10 hodin. Všichni, kteří si chtějí odběhnout poslední kilometry letošního roku, se sejdou v 10 hodin na parkovišti u 5. základní školy v Chebu. „Společně se pak vydáme na Maria Loreto," přiblížil jeden z pořadatelů Michal Ouřada. První část trasy měří 7,7 kilometru. Ty, kteří už nebudou moci, odveze automobil. Zdatnější poběží dalších 6,8 kilometru.