ČTK o tom dnes s odkazem na syna herečky Josefa Abrháma mladšího informovala mluvčí ministerstva kultury Michaela Lagronová.

"Maminka si nepotrpěla na velkou pozornost a cenila si soukromí. Vím ale, že by určitě stála o to, aby ti, kteří ji měli rádi, měli možnost se s ní rozloučit na místě, kam ráda přes 30 let chodila," uvedl k volbě místa a charakteru posledního rozloučení syn herečky. Zádušní mše a uložení na hřbitově se uskuteční o týden později 2. července v jejích rodných Šlapanicích u Brna.

Herečka Libuše Šafránková
Barunka z Babičky, milovaná Popelka. Připomeňte si slavné role Libuše Šafránkové

"Od náhlého odchodu maminky Libuše Šafránkové celé naší rodině přichází nespočet soustrastných zpráv a dopisů. Žel není v našich silách poděkovat každému zvlášť. Proto bych chtěl všem, kteří si na maminku vzpomněli, co nejupřímněji touto cestou poděkovat. Naše rodina prožívá toto nelehké období velmi bolestně a všechna vaše slova účasti jsou pro nás silnou podporou," uvedl Abrhám mladší.

Doplnil, že přesnější informace zveřejní rodina v nejbližších dnech a požádal všechny o ohleduplnost k soukromí rodiny.

Herečka Libuše Šafránková (* 7. 7. 1953,  † 9. června 2021)
Zemřela herečka Libuše Šafránková. Oblíbené Popelce bylo 68 let

Oblíbená herečka Libuše Šafránková, známá hlavně jako filmová Popelka, zemřela 9. června. Ztvárnila mnoho filmových i divadelních rolí, zejména v pražském Činoherním klubu. S láskou, obdivem a úctou na ni vzpomínají herečtí kolegové i filmoví a divadelní režiséři.