Velikonoční trhy v Chebu začnou už tento týden ve středu. A letos budou spojené s těmi farmářskými, které se pak budou konat každých čtrnáct dní.

„Letošní velikonoční trhy potrvají od středy do pátku, a to vždy od 10 do 17 hodin," uvedl chebský místostarosta Vladimír Hartmann. „Letos se uskuteční dohromady s farmářskými trhy, a tak zde lidé najdou stánky nejen s kraslicemi, ozdobami a dalším tradičním velikonočním zbožím, ale také s čerstvými potravinami," podotkl s tím, že se celý jarmark uskuteční v horní části náměstí. Tam se poté každých čtrnáct dní ve čtvrtek vrátí i samotné farmářské trhy. Ty se v Chebu pořádaly už v loňském roce a mezi obyvateli sklidily velký úspěch. „S trhy máme dobré zkušenosti. Pozitivní ohlasy máme jak od občanů, tak od prodejců," dodal místostarosta Hartmann.

Najít na ulici někoho, kdo na trzích loni nakupoval, není tak složité. „Několikrát jsem tam byla pro klobásy, koření a něco sladkého k zakousnutí," řekla oslovená Tereza Čapková. „Jsem ráda, že se trhy vrací."