V termínu od pátku 9. do 11. září se tu totiž uskuteční již tradiční Podzimní porcelánové slavnosti. Ve třiadvaceti prodejních stáncích bude nabízen porcelán, ale taktéž sklo za mimořádně zvýhodněné ceny. Akci doplní i doprovodný program v podobě živé hudby a porcelánové školičky pro děti. „Zde si budou moci děti vyrobit svůj vlastní hrneček, který bude na místě vypálen a poté si ho děti odnesou domů," uvedla Martina Kosová z návštěvnického centra společnosti Thun 1794, která slavnosti ve spolupráci s Puppem pořádá.

Do sálu grandhotelu pak mohou dorazit návštěvníci na výstavu Prostřené stoly, kde společnost Thun 1794 ukáže svoji současnou produkci včetně novinek pro letošní rok. „Výstavu doplní také sklo z Moseru a dekorace karlovarské společnosti Dahlia," dodala Kosová. V rámci Karlovarského folklorního festivalu jsou celé Porcelánové slavnosti doprovázeny vystoupeními folklorních souborů z celého světa, a to třeba z Číny, Mexika či Nového Zélandu, samozřejmostí jsou soubory z Čech, Slovenska a Moravy.

Celá akce je podporována Karlovarským krajem v rámci projektu Živý kraj. Záštitu nad akcí převzala státní agentura CzechTourism.