Úplně nové složení kapely začalo pracovat na nových nahrávkách na podzim roku 2017. Z původního složení úspěšné pop rockové formace je v současné sestavě pouze bubeník Míra Všetečka.

„Koketovali jsme před několika lety s myšlenkou, že 0609 začne znovu hrát s původním zpěvákem. Odehráli jsme dokonce několik koncertů, ale časové vytížení mé i Míry Chrástky nedovolovalo, abychom pokračovali. Úplnou náhodou, jak už to bývá, jsem se ve studiu setkal s bratry Antonínem a René Červínkovými a po pár hodinách společné práce jsem věděl, že oni jsou novou cestou kapely 0609,“ řekl Míra Všetečka.

Za pár měsíců kapela vyprodukovala několik skladeb. Písničku Ztráta už mohou posluchači hodnotit na Youtubu jako lyric video. K této písničce vznikl v ašských ulicích a výlohách některých ašských obchodů videoklip, který je ve fázi střihu. Začátkem května členové kapely navštívili hudební studio producenta Jiřího Pašky, kterého všichni znají pod pseudonymem Ecson Waldes a který zpracovával novou skladbu 0609, která se jmenuje Vážně.

„Jirka odvedl skvělou práci a je fajn s ním spolupracovat,“ míní kytarista 0609 René Červínek.
Skladba Vážně je s původním textem z desky 0609 Pár čísel, ale s novou melodií a moderním aranžmá.

„Nebylo úplně jednoduché vymyslet a nazpívat nové melodické linky. Ale nakonec se to povedlo a mám z té písničky radost. Má to výborný zvuk. No a už pracujeme na dalších písničkách,“ dodal zpěvák Antonín Červínek.

Také ke skladbě Vážně se připravuje scénář na videoklip. Skladby se objeví na rádiových vlnách České republiky. Rozhovor s kapelou si posluchači mohou poslechnout zřejmě 30. května na frekvencích Českého rozhlasu Plzeň.

Kapela 0609 vznikla v Aši v roce 1999. Byla vytvořena členy zaniklé skupiny Mac Beth. 

(mv)

Ilustrační foto.
V knihovně se bude mluvit na téma Němci a Češi za 1. a 3. republiky