Divadelní soubor Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně nazkoušel už šest divadelních her. Nyní mladí divadelníci pracují na sedmé, která se jmenuje Notes Alberta Graye. Ta je výjimečná tím, že ji napsal jeden ze členů souboru. Diváci se mají podle všeho na co těšit.

„Divadelní hru Notes Alberta Graye předvedeme na prknech divadla v Mariánských Lázních dne 21. března v půl osmé večer," uvedl autor hry Jakub Roman. „Diváci se mají určitě na co těšit. Tedy v případě, že mají rádi osobitý humor, dekadenci nebo kouzelnou atmosféru amerických gangsterek. Žádnými pojmy nedokážu toto představení popsat přesně, mám totiž pocit, že jsme vytvořili něco jedinečného, jakkoliv nabubřele to zní. Ke hře jsme složili i soundtrack, který diváky provede jednotlivými scénami. Všichni herci procvičují své role stále dokola, aby se předvedli v tom nejlepším světle, a v současné době pracujeme především na kostýmech a kulisách," dodal mladý autor.

Na hře v současnosti pracuje osm lidí. Zkoušky souboru se konají každé úterý a čtvrtek odpoledne na půdě školy. Soubor, který vznikl v roce 2007 na mariánskolázeňském gymnáziu a obchodní akademii, vždy odehraje premiéru hry v mariánskolázeňském divadle a poté s ní objíždí po okolí. Těšit se tak mohou například drmoulští či tepelští občané.

Divadelníkům se občas vyskytne šance vyjet s představením i za hranice regionu. Letos si zahrají také ve Studentském univerzitním divadle v Českých Budějovicích.

„Naše fantazie je někdy omezovaná penězi," uvedl student Jakub Krejčí, který si ve hře vystřihne jednu menší roli a jinak se stará o technické záležitosti. „Často jsme dostali geniální nápady ohledně kulis, musely však ustoupit před naší finanční situací. Uvítali bychom proto více sponzorů. Na druhou stranu se nám líbí ta nezávislost kdy každý přispívá, čím může," dodal.

Notes Alberta Graye

http://notesalbertagraye.wz.cz/

Premiéra: 21. 3. 2013 od 19.30 hodin v mariánskolázeňském divadle