Hlavní hvězdou festivalu je letos americká herečka Julianne Mooreová, která do lázeňského města dorazila se svým manželem již ve čtvrtek. Před hotelem Thermal ji uvítalo nádvoří plné fanoušků. Jualianne Mooreové předá na festivalu Jiří Bartoška cenu prezidenta festivalu Křišťálový Globus za její celoživotní přínos kinematografii.

Na festivalu můžete potkat také letušky Deníku, které rozdávají speciální noviny věnované festivalu. Návětěvníkům by měly posloužit hlavně jako průvodce festivalovým městem. Speciální noviny najdete ve vybraných restauracích a barech v Karlových Varech a k mání bude také na dalších místech v centru města. Pokud se vám podaří chytit v ulicích města letušku nebo pilota Deníku, můžete navíc soutěžit o dvoudenní pobyt v Grandhotelu Pupp Karlovy Vary pro dvě osoby s voucherem na hotelové služby v hodnotě 2000 korun a poukazy na dezert a kávu taktéž v Grandhotelu Pupp pro dvě osoby.

Chyťte si letušku Deníku v Karlových Varech.
Karlovarský filmový svátek je tu. Deník opět vydává speciální festivalové noviny

Festival probíhá zatím zcela bez problémů, záchranné složky nemusely nikde ve měste v souvislosti s festivalem zasahovat.