„Kdo si myslel, že loňský, desátý ročník festivalu bude poslední, se pěkně spletl. V nádherné barokní obci Valeč na Karlovarsku můžete opět zažít tři dny nabité rozmanitým programem, vhodným pro děti i dospělé," uvedl jeden z hlavních organizátorů Jan Hyk.

Na hlavním "A" pódiu se můžete těšit na legendy českého hip-hopu PSH, rockovou Vltavu, Fast Food Orchestra, elektronické Vložte Kočku či na šílenou show kluků z Hentai Corporation.

Také na dalších pódiích nebude nouze o zajímavé zážitky. Od jazzových MUFF nebo folkové zpěvačky a klavíristky Báry Zmekové přes rapový projekt Martina Tvrdého aka Bonuse, alternativní Střešovickou Kramli, vokální Totál Vokál nebo experimentální Ježíš táhne na Berlín a Mutanti hledaj východisko si každý přijde na své.

Kromě hudby Povaleč rozšiřuje také svoji divadelní scénu.

Celý pátek a sobotu budou na nádvoří valečského zámku čekat improvizace, stand-up komedie v podání souborů profesionálních i neprofesionálních, komornějších i rozsáhlejších, tradičních i netradičních forem.

„Snažíme se čím dál tím víc rozvíjet doprovodný program, který má návštěvníkům ukázat ze zámeckého areálu Valče co nejvíce a zpestřit lidem pobyt na našem festivalu. V jednom dni tak může člověk tančit na koncertu své oblíbené kapely, zhlédnout film o daňových rájích, vyrobit si tetovací strojek, zahrát si volejbal a ještě si zaskočit na výstavu," doplnil další organizátor Jan Špinka.

Na festivalu je každoročně dobrovolné vstupné, jelikož je Povaleč nekomerční akcí, jejímiž partnery jsou i sama obec, Národní památkový ústav či Karlovarský kraj.