Vystudoval konzervatoř, zpíval v různých muzikálech, vydal čtyři sólová CD, nazpíval ústřední píseň k filmu Kameňák. Zazpíval si například s Evou Pilarovou anebo Bárou Basikovou. Jeho největší opora, maminka, bohužel navždy odešla.

Zpěvák Hynek Tomm, rodák z Chebu, zpívá celý svůj život, už jako dítě zvítězil v celostátním kole v sólovém zpěvu.Zdroj: Archiv Hynka TommaHynku, blíží se konec roku, co pro vás tento rok 2017 znamená?
Budu upřímný. Momentálně je to velká bolest a žal. Ještě před měsícem jsem byl šťastný na svém galakoncertě v Praze v Divadle ABC, kde byla i moje maminka. Teď je vše jinak. Ve čtvrtek 23. listopadu kolem půl šesté jsem se s maminkou rozloučil v nemocnici v Chebu. V pátek ráno mi volali z nemocnice a oznámili tu nejkrutější zprávu. Maminka odešla ve spánku 24. listopadu, vlastně osm dní po svých narozeninách. Ti, co znali moji maminku Dagmar Pekárkovou, tak vědí, že byla silná osobnost, s vytříbeným smyslem pro humor, elegantní a moudrá žena. Čtenáři mi snad prominou, když se otevřu a řeknu zcela, co cítím. Milá maminko, byla jsi, stále jsi, budeš navždy moje nejhodnější maminka, můj nejbližší člověk. Věřím, že jsi stále se mnou a budeš i nadále po celý zbytek mého života tady, jako já s tebou. S největší oddaností, upřímností, pokorou a čistotou k mamince se vám tu vyznávám a věřím, že to cítí. Děkuji, děkuji, děkuji ti, mami! Je to pro mne těžké, ale držím se, protože by si to tak moje maminka přála.

Můžete říct, jaký byl galakoncert?
Galakoncert jsem si užil po všech stránkách, nebylo toho málo a dle reakcí diváků to byl velký úspěch, za což jsem příznivcům upřímně vděčný. Myslím, že největší úspěch zaznamenala píseň Conte Partiro, kde mě doprovodil i sólista, houslový virtuos Ondřej Kvita. Píseň, která je pravdivá, z mého života, je Mámin pláč, byla věnována mamince. A pak 11minutový duet, který jsem zpíval s Bohušem Matušem. Na koncertě mě přišli podpořit gratulanti a zazpívat si se mnou duety a podotýkám bez nároku na honorář například kdysi sportovní komentátor Jaroslav Suchánek, Jiří Štědron, Valérie Zawadská, Uršula Kluková, Bohuš Matuš, Zbyněk Drda, Ellen Lenská a další. Moderoval suprově Petr Jančařík a velké díky patří 17 člennému orchestru Golden Bi Bandu Praque pod vedením Petra Soviče. Největší dík patří manažerovi Jardovi Pilnajovi. Když jsem zazpíval duet s Květou Fialovou / Květa bohužel už jen z reproduktoru/ zhruba polovina diváků povstala, a totéž se stalo po mé závěrečné písni, kdy diváci tleskali ve stoje. Myslím, že to je nejkrásnější co si zpěvák může přát - poděkování od diváků.

Máte plány na Vánoce?
Netěším se na ně, protože vím, že budou smutné, budu vzpomínat na mamku a zapálím svíčku. Zároveň se budu ale snažit nadále žít a pomáhat svým zpěvem, dělat lidem radost. Ještě v tomto roce mě čekají koncerty v Praze, v Ústí nad Labem. Přeji Všem čtenářům upřímně hodně sily, zdraví a optimismu.