Žádná filmová gangsterka, ale drsná americká realita. Rozhodčí během fotbalového utkání po potyčce s vyloučeným hráčem vytáhl pistoli a vystřelil. Po automobilové honičce s policií skončil v poutech. Hrozí mu 10 let ve vězení.

Neuvěřitelný incident se odehrál ve sportovním komplexu Pauls Valley v Oklahomě. Roztržka mezi rozhodčím a fotbalistou vyeskalovala podle policie až ve střelbu ze zbraně.

Ilustrační foto.
Rozruch kvůli "gaunerům": Rozhodčí jsou Trojský kůň, zlobí se klub z Berounska

Všechno způsobila červená karta, kterou sudí Davi Nascimento Bazeth udělil pětadvacetiletému hráči. Fotbalista vyloučení neunesl a snažil se rozhodčímu vytrhnout kartu z ruky. Jenže ten se nedal, následovala hádka a strkanice. A pak přišel šok.

„Rozhodčí vyběhl z hřiště ke svému vozidlu, vytáhl zbraň a jednou ranou vystřelil směrem k davu,“ uvedl místní policejní šéf Mitch McGill.

Okamžitě nastal chaos a na místo byla přivolaná policie. Rozhodčí naskočil do auta a snažil se uprchnout, ale daleko nedojel. Po krátké honičce s policií byl zatčen a obviněn. Bazethovi hrozí až 10 let za mřížemi, zatímco fotbalista byl předveden kvůli napadení, ale zatčen nebyl.

Fotbalista Zaki Anwari zemřel při útěku z Kábulu.
Místo svobody našel smrt. Mladý afghánský fotbalista zemřel v podvozku letadla

„Je to zázrak, že se nikdo nezranil,“ řekl zástupce policejního šéfa Derrick Jolley.

Celá událost byla zachycena na kameru, záběry získala stanice KFOR News.

Nejedná se přitom první podobný incident. V roce 2016 skončil zápas amatérské ligy v Campo de la Ribera ve střední Argentině tragicky. Vyloučený hráč vytáhl z batohu zbraň a střelil rozhodčího do hlavy, krku a hrudníku. Útok nepřežil.

Hlavní rozhodčí utkání Petřvald na Moravě - Hlubina Radim Petroš (v černém).
Neobvyklé vyloučení v krajském přeboru! Sudí uviděl slinu a hned tasil červenou

Obrovský skandál se odehrál v roce 2018 v nejvyšší řecké soutěži. Majitel PAOK Soluň Ivan Savvidis vtrhl v utkání proti AEK Atény na hřiště s pistolí za pasem, když rozhodčí neuznal branku Fernanda Varely.