S neobyčejnou razantností se do pracovně- právního sporu učitelky sokolovského gymnázia s ředitelem, který jí dal výpověď, pustily krajské zastupitelky z hnutí ANO a SPD. Chvílemi to vypadalo, že koaličním zastupitelům, kteří se přes tři hodiny snažili vysvětlit meritum věci, tedy že škola má právní subjektivitu, a navíc jde o živý a neukončený soudní spor, který nevyřeší zastupitelstvo, ale právníci, vyškrábou oči.

Není pochyb o tom, že dlouhotrvající kauza je pro onu učitelku finančně i psychicky vyčerpávající a že sokolovské gymnázium je příspěvková organizace kraje, kterou řídí, a tudíž by se měl zajímat, proč ředitel nechce od soudních sporů ustoupit. Ovšem všeho s mírou. Napomínání, peskování, diktování a poté osočování krajských zastupitelů včetně úředníků jimk dosažení cíle příliš nepomohlo, naopak.

Emotivní proklamace ke koalici (jste nelidští, ta škola je zvláštní, syna jsem tam nedala) vytočí a zatvrdí i ostříleného politika, natož toho karlovarského. Přesto koalice couvla a byla ochotna onu třísettisícovou půjčku posvětit. O měsíc později a podle pravidel legislativy. A i to bylo špatně. „Vždyť vy to schválit nechcete.“ Pardon, ale vždyť oni nemohli.

Ivana Kalinová, redaktorka Karlovarského deníku