„Jedná se o zvýšený počet jak samotných nehod, tak i zraněných. Podle dlouhodobého průměru zasahují hasiči v kraji u dvou dopravních nehod denně. Navíc ze šesti pondělních nehod jsou hned dvě zařazené jako mimořádné, a to nehoda na silnici z Karlových Varů na Prahu, kde se zranilo najednou šest osob, a druhá pak u Velké Hleďsebe, kde byla více než dvě hodiny zcela uzavřená komunikace první třídy," informoval tiskový mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal a nehody popsal: „První pondělní dopravní nehoda se stala u Františkových Lázní. Srazila se zde dvě osobní auta, posádka záchranné služby se postarala o dva zraněné, hasiči zajistili místo nehody a postarali se o protipožární zabezpečení. Krátce po poledni se pak srazila dvě nákladní auta na obchvatu Velké Hleďsebe u Mariánských Lázní. Na místě zasahovali hasiči ze tří jednotek, jednoho z řidičů museli z kabiny kamionu vyprostit. Po nehodě došlo k velkému úniku nafty, zhruba šest set litrů pohonných hmot uniklo z nádrží kamionů na silnici a následně i do půdy na náspu. Únik pak přímo na místě řešili pracovníci vodoprávního úřadu, kontaminovaná zemina se bude muset odbagrovat. Provoz v místě nehody byl uzavřený až do večerních hodin."

V odpoledních hodinách zasahovala jednotka hasičů ze stanice Sokolov u dopravní nehody dvou osobních aut u Svatavy. I zde byl provoz v místě kolize omezený a také tato nehoda si vyžádala dvě zraněné osoby, na místě tak zasahovala posádka záchranné služby. Ve večerních hodinách pak hasiči vyjížděli k hlášené nehody u Hazlova na Chebsku. Událost oznamoval řidič havarovaného auta, cizinec z Maďarska, pro operátory tísňové linky bylo složité od volajícího zjistit, kde přesně se nehoda nachází, k předpokládanému místu nehody tak vyjeli hasiči jak ze stanice Aš, tak i ze stanice Cheb. Nakonec se jednalo o lehkou nehodu bez zranění, místo si převzala policie a hasiči se mohli vrátit na základny.

„Výčet událostí uzavřela v úterních ranních hodinách nehoda jednoho osobního auta na sjezdu z D6 u Lokte, kdy osobní auto ve vysoké rychlosti doslova vylétlo ze silnice (o nehodě už web Deníku informoval). V tu chvíli v autě jely čtyři osoby, všechny se zranily, hasiči společně se záchrannou službou poskytli první pomoc a transportovali je do sanitek. I zde byl na nezbytně nutnou dobu omezený provoz," dodal Kasal.

Řidič začal před vozidlem celníků ujíždět zřejmě jen kvůli tomu, že neměl dálniční známku. Při nehodě se zranili čtyři lidé.
Řidič začal ujíždět před celníky kvůli dálniční známce, zranil sebe a posádku