Nikomu z pasažérů se naštěstí nic nestalo. A škoda na vlaku a na trati dosáhne více než půl milionu korun.

„Osobní vlak jel na trase Aš – Cheb, u obce Hazlov se střetl se dvěma krávami ze stáda, které utekly na kolejiště z vedlejší pastviny. Došlo ke střetu, při kterém byly krávy usmrceny, ke zranění cestujících ve vlaku nedošlo. Případ prošetřují policisté z Chebu pro podezření z ohrožení z nedbalosti," informoval policejní mluvčí Pavel Valenta.

„Na několik hodin byl následně provoz na trati omezen a cestujícím jsme poskytli náhradní autobusovou dopravu," vylíčila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Srážka vlaku se zvířetem se na Chebsku odehrála také před šesti lety.

„Nebanickému chovateli uteklo asi pět koní," uvedla tehdy Radka Pistoriusová, tisková mluvčí Českých drah. „Jeden z nich se dostal až k železniční trati mezi Chebem a Karlovými Vary. Konkrétně na konci Nebanic se zvíře otřelo o osobní vlak směřující z Chebu do Karlových Varů. Na soupravě nebyla žádná škoda ani se nikdo nezranil," dodala.

K této nehodě vyjeli hasiči z Chebu a omyli srst, která na voze ulpěla.
„Podle svědků kůň chvíli ležel a najednou se zvedl a odcválal pryč. Zpoždění osobního vlaku, který se potkal s koněm, bylo 30 minut, ostatních spojů se tato událost nedotkla," upřesnila Pistoriusová.

Zvířata tak na kolejích nejsou nic výjimečného. Což potvrzují i statistiky.
„Do dnešního dne v letošním roce evidujeme celkem šestnáct srážek vlaku se zvěří v celé republice, přičemž v pěti případech se jednalo o srážku s krávami nebo telaty, ve třech o srážku s koňmi a ve dvou s ovcemi. V dalších případech se jednalo o lesní zvěř nebo nemáme druh zvířete uveden," informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Před pěti lety se srazil rychlík Petr Vok mezi Strakonicemi a Katovicemi také se stádem krav.
„Při nehodě bylo tehdy usmrceno přibližně 13 kusů skotu. Hmotná škoda vzniklá při mimořádné události byla odhadnuta na 400 000 korun s tím, že 200 tisíc korun činila škoda na vlaku a 200 tisíc korun mimo dráhu," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.