Jedno z nich se po nehodě převrátilo na střechu a spadlo do zamrzlého rybníka vedle silnice. V té chvíli byly ve voze čtyři dospělé osoby. Ve druhém havarovaném vozidle zůstali zranění dva dospělí a jedno dítě. Dva svědci nehody neváhali a okamžitě po převrácení vozidla do vody skočili do rybníka a z potápějícího auta dokázali vytáhnout všechny čtyři cestující.

„Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů, první hasiči byli na místě události za deset minut od nahlášení,“ uvedl mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal. „O zraněné se postarala záchranná služba, hasiči zajistili havarovaná vozidla, v ochranných oblecích do vody se dostali k převrácenému autu, kde se snažili zachránit psa, který se měl ve vozidle nacházet. Zvířeti už ale nemohli pomoct,“ doplnil s tím, že kvůli hrozbě úniku provozních kapalin do vody přitáhli hasiči navijákem auto ke břehu, ven z rybníka pak auto vyprostila odtahová služba. Po celou dobu zásahu byl provoz na silnici zcela zastavený.

Krmení pro kachny prý láká i potkany.
Potkani vyhánějí děti z parku

„Rychlý a obětavý zákrok svědků nehody zachránil posádce převráceného auta život. Vyprostit osoby z převráceného vozidla, které se potápí pod vodu, navíc v aktuálních klimatických podmínkách, je nesmírně složité. Bez okamžité pomoci svědků nehody by následky byly mnohem vážnější,“ ocenil pomoc svědků nehody mluvčí Kasal.