Autobus po nehodě skončil zadními koly mimo vozovku, navíc se zablokovaly dveře a cestující tak nemohli autobus opustit. Přivolaní hasiči dveře otevřeli a všechny cestující dostali ven. Čtyři z nich odvezly na ošetření do nemocnice sanitky záchranné služby, pro ostatní na místo nehody přijel evakuační autobus hasičů. Ten je následně odvezl do Karlových Varů, kam autobus před nehodou mířil.

"Celkem v autobuse jelo třináct cestujících a dva členové posádky. Vyprošťovací vůz nedokázal v noci i kvůli zhoršeného počasí havarovaný autobus vytáhnout, na místo je tak povolaný ještě jeden. Vyproštění bude provedeno až za světla, po dobu vyprošťování bude silnice pravděpodobně zcela uzavřena," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Do příjezdu záchranných složek se o cestující starali a poskytovali jim pomoc stevard společně s řidičem. "Cestující mají také nárok na vrácení celého jízdného a to s ohledem na způsobené nepohodlí a zpoždění a navíc jako zvláštní kompenzaci nárok na další libovolnou vnitrostátní jízdenku na spoje RegioJet zdarma. S cestujícími, kteří utrpěli zranění, jsou dále v kontaktu naši zaměstnanci zákaznické péče. Veškeré komplikace nás velmi mrzí a přestože se nehoda stala z důvodu velmi nepříznivých meteorologických podmínek, cestujícím se za nepohodlí a komplikace samozřejmě omlouváme. Na místě jsou od noci také naši provozní zaměstnanci, kteří společně se záchrannými složkami a hasiči koordinují další postup včetně vyprošťování autobusu," uvedl Aleš Ondrůj, tiskový mluvčí RegioJet.

Čtěte také

Těžký sníh působí problémy. Řidiči stáli takřka všude

Rychlá jízda na zledovatělé silnici skončila ve svodidlech