Případ se stal v pondělí kolem druhé hodiny ranní. „Policisté jeli v pravém jízdním pruhu a na 160. kilometru u Odravy potkali vozidlo v protisměru, které je míjelo u středových svodidel a dále pokračovalo v jízdě směrem na Sokolov,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Policisté se ihned za autem vydali a řidička zastavila u středových svodidel. „Jeden z policistů okamžitě začal odklánět dopravu, aby nedošlo ke střetu s protijedoucími vozidly a druhý policista pomáhal řidičce k bezpečnému opuštění dálnice,“ řekla k případu.

Při kontrole pak zjistili, že má v pořádku doklady a není ani pod vlivem. „Řidička zřejmě najela do protisměru při najíždění do čtyř pruhu před Chebem. Žena policistům sdělila, že se řídila pokyny z navigace a také přiznala, že navigace bude zřejmě neaktualizovaná,“ sdělila mluvčí.

Podle policistů by řidiči neměli navigacím bezmezně důvěřovat. Pokud se však už do protisměru dostanou, rozhodně se nemají otáčet nebo dokonce couvat. Policisté radí rozsvítit všechna světla včetně výstražných a pokud to situace dovolí, přejet do odstavného pruhu či na krajnici na levé straně. Cestující by si ve vozidle měli obléct reflexní vesty a co nejrychleji vozidlo opustit a jít dostatečně daleko za svodidla dálnice a zavolat policii.

Ilustrační foto.
Autobusy jsou prázdné. Stojí to miliony