"Třiapadesátiletý řidič osobního vozidla z dosud přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru a následně vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu," uvedl k pondělní nehodě policejní mluvčí Daniel Dvořák.

Ve vozidle cestovaly čtyři osoby. "Řidič a jeho spolujezdkyně utrpěli zranění, která si vyžádala letecký transport do Fakultní nemocnice v Plzni. Další dva spolujezdci byli převezeni k ošetření do nemocnice v Sokolově," popsal situaci mluvčí s tím, že v době dopravní nehody byl provoz řízen kyvadlově a v dopoledních hodinách byl provoz na pozemní komunikaci plně obnoven.

Chebští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a věc jim zůstává v šetření.

U nehody zasahovaly také tři jednotky hasičů. "Ve vozidle v tu chvíli jely tři dospělé osoby a jedno dvouměsíční dítě. Po nárazu zůstaly v autě dvě osoby zaklíněné," potvrdili hasiči. Ti museli použít hydraulické vyprošťovací nástroje, aby zraněné vyprostili.

Přímo u nehody pak hasiči připravili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku. U události zasahovali hasiči z Chebu, Aše a také dobrovolní hasiči ze Skalné.

Ilustrační foto
Nadýchal přes dvě promile