„To nevěděl, že se tam nevejde?" znělo v Nebanicích při pohledu na nákladní vůz s bagrem na korbě zaklíněný pod železničním viaduktem. Zastavená automobilová i železniční doprava, nezvyklý počet hasičů i policistů přilákaly nejednoho obyvatele.

„Věděl, ale neuvědomil si, co veze," uvedl spolujezdec ze zaklíněného náklaďáku, jehož řidiče převezla záchranka do nemocnice. „Několik dní tudy vozil písek. Je zvyklý, že když jede s bagrem, zastaví a sundá rameno. Nešlo o žádnou nedbalost nebo o to, že by si myslel, že to projede. Prostě si v tu chvíli neuvědomil, že na korbě nemá písek, se kterým projede, ale bagr, jenž je moc vysoký," uvedl muž.

„Hasiči nejprve zajistili stabilitu zaklíněného auta a postupně auto vyprostili," informoval tiskový mluvčí hasičů Martin Kasal. Hasiči nejprve z pasti dostali bagr s korbou. „Poté spustili i kabinu auta," uvedl s tím, že provoz na silnici byl po celou dobu zcela uzavřen.

„Stejně tak provoz na železnici. Ten byl znovuobnoven až poté, co pracovníci železnice zkontrolovali, zda nárazem nedošlo k poškození mostu," dodal Kasal.