/Vyjádření policie dole v článku/

Tragické následky mají dvě dopravní nehody, u kterých v průběhu noci zasahovali hasiči u Dolního Žandova a Stružné. „První nehoda se stala v sobotu krátce po deváté hodině večer, kdy se u Dolního Žandova srazila dvě osobní auta. V jednom vozidle cestovaly tři osoby, které se z převráceného auta dostaly samy s pomocí svědků nehody, ve druhém vozidle zůstaly zaklíněné dvě osoby,“ sdělil mluvčí hasičů Martin Kasal.

Hasiči obě osoby vyprostili s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů a okamžitě zahájili oživovací pokusy, nasadili i automatický externí defibrilátor. „Lékař záchranné služby po příjezdu na místo konstatoval u obou osob smrtelná zranění. Na žádost záchranářů připravili hasiči na silnici vedle místa nehody prostor pro přistání vrtulníku, ten transportoval dva zraněné do nemocnice, poslední zraněný byl převezen do nemocnice sanitkou. Provoz v místě nehody byla zastavený až do dvou hodin v noci. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Mariánské Lázně a Cheb a dobrovolní hasiči z Dolního Žandova a Lázní Kynžvart,“ doplnil mluvčí hasičů.

Požár rodinného domku.
V Salajně u Chebu vyhořel rodinný domek, hasiči v něm našli mrtvého muže

Druhá noční tragická nehoda se stala v neděli v půl třetí ráno. Jak dále hasiči popisují: „V jednom osobním autě jely čtyři osoby, auto se po nehodě převrátilo. V době příjezdu hasičů na místo byly dvě osoby mimo vozidlo, dvě pak byly zaklíněné uvnitř. Hasiči společně se záchrannou službou zahájili oživovací pokusy u osob mimo vozidlo, zároveň začali vyprošťovat zaklíněné. U tří zraněných lékař záchranné služby konstatoval smrtelné zranění, pro jednu vyproštěnou osobu na místo povolal vrtulník. Místo pro přistání hasiči zajistili poblíž nehody. Provoz na silnici byl zcela zastavený až do ranních hodin. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Karlovy Vary a dobrovolní hasiči z Bochova a ze Stružné. V obou případech zjišťuje příčinu nehody Policie ČR.“

Kromě těchto dvou tragických dopravních nehod zasahovali hasiči od pátku do nedělního rána v kraji u dalších pěti nehod, které se staly u Sokolova, Stanovic, Čichalova a Aše. Při těchto dalších nehodách se zranilo devět osob.

Dopravní nehoda u Dolního Žandova

V sobotu 27. května letošního roku krátce po jednadvacáté hodině došlo na pozemní komunikaci číslo I/21 u obce Dolní Žandov k tragické dopravní nehodě dvou osobních vozidel. K té mělo dojít tak, že třiašedesátiletá řidička osobního automobilu značky Škoda, jedoucí směrem z obce Úbočí do obce Dolní Žandov, na křižovatce silnic číslo 21213 a I/21, zřejmě nedala přednost projíždějícímu vozidlu značky Honda, které jelo po hlavní pozemní komunikaci. Následně došlo ke střetu obou vozidel. 

Při dopravní nehodě utrpěly třiašedesátiletá řidička a její čtyřiapadesátiletý spolujezdkyně zranění neslučitelná se životem. Osmatřicetiletý řidič vozidla značky Honda a jeho osmatřicetiletá spolujezdkyně utrpěli zranění, se kterými byli letecky transportováni do nemocnice. Další teprve čtrnáctiletou spolujezdkyni převezla Zdravotnická záchranná služba do nemocnice. 

U osmatřicetiletého řidiče nebylo na místě možné provést dechovou zkoušku, a proto byl nařízen odběr krve v nemocnici. (Zdroj PČR)

Dopravní nehoda u Žalmanova

K další tragické nehodě osobního automobilu došlo jen o několik hodin později, v neděli 28. května letošního roku krátce před půl třetí hodinou ranní na pozemní komunikaci číslo I/6 u Žalmanova na Karlovarsku. K té mělo dojít tak, že devatenáctiletý řidič, jedoucí od Bochova směrem do Karlových Varů, z dosud nezjištěných příčin přejel s vozidlem značky Audi do protisměru, sjel do příkopu a následně narazil do skály. Po nárazu vozidlo zůstalo na levém boku v příkopu. 

Při dopravní nehodě utrpěl devatenáctiletý řidič, devatenáctiletý spolujezdec a devatenáctiletá spolujezdkyně zranění neslučitelná se životem. Dvacetiletá spolujezdkyně utrpěla zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice. 

Přesné příčiny a okolnosti těchto tragických dopravních nehod jsou nadále v šetření policistů. (Zdroj PČR)