"K nehodě mělo dojít tím, že pětatřicetiletý muž z Chebska řídil traktor John Deere v obci Hranice a při polních pracích se dostatečně nevěnoval řízení. Přední částí vozidla narazil do sloupu vysokého napětí před sebou, který se vyvrátil a pnutím drátů se poškodily i další dva sloupy," uvedl policejní mluvčí Daniel Dvořák a dodal, že: "Došlo také k poškození izolátorů vysokého napětí a přerušení dodávek elektrického proudu do téměř 900 odběrných míst v obcích Hranice, Krásňany a přilehlého okolí."

Policisté na místě provedli u řidiče traktoru dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem. Byla naměřena hodnota 1,95 promile alkoholu a opakovanou zkouškou 1,99 promile alkoholu.

Škoda, která vznikla poškozením sloupů vysokého napětí a přerušením dodávky, byla poškozenou společností předběžně stanovena na částku převyšující 100 000 korun.

K nehodě došlo už 20. září ve večerních hodinách. Policisté z Obvodního oddělení Aš pětatřicetiletému muži ale 19. října sdělili podezření ze spáchání přečinu Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až jeden rok nebo zákaz činnosti.

Pelety - ilustrační foto.
Elektrické přímotopy nahradili peletami