Od 1. března jsme na telefonních linkách 778 714 830 a 778 714 831 začali pomáhat s registrací k očkování také seniorům 70+. Nadále se na nás mohou obracet i senioři 80+, kterým se rezervační systém na očkování proti covid-19 otevřel již 15. ledna. Telefonní linky obsluhují pracovníci naší knihovny v pondělí až pátek od 8 do 16 hodin.

Vycházíme vstříc jak určené skupině osob, tak i jejich blízkým či známým, kteří si na vytvoření registrace v centrálním rezervačním systému netroufají. Doporučujeme ale nejprve oslovit praktického lékaře dotyčného seniora s dotazem, zda očkuje, či plánuje očkování ve své ordinaci. Lékař by pak měl zabezpečit také zadání dat svého pacienta do systému.

Upozorňujeme, že na výše uvedené pomoci se lze s námi domluvit pouze telefonicky. Nikoho, kdo se k té příležitosti dostaví do knihovny osobně, nemůžeme odbavit u dveří, natož ho vpustit dovnitř. Obě budovy totiž máme v rámci protiepidemických opatření veřejnosti uzavřeny a svým uživatelům umožňujeme pouze bezkontaktní výdej předem objednaných výpůjček. 

PhDr. Martina Kuželová, ředitelka Městské knihovny Cheb