Na pořadu totiž bude již 27. ročník Běhu Smolnickým kopcem, který tradičně spolupořádají atleti ŠAKu Chodov a DDM Bludiště Chodov.

„Závody jsou vypsané pro všechny věkové kategorie od předškolních dětí po veterány, v délkách od 100 metrů po 5,2 km,“ poukázal na úvod ředitel závodu Miloslav Zítka.

Vše odstartuje v 10.00 hodin, kdy sedmadvacátý ročník zahájí závody dětí.
„Nejmenší děti běží pouze rovinku na stadionu v Husově ulici, kde je i zázemí celého závodu, to jest přihlašování, prezentace, šatny, start a cíl a vyhlašování vítězů. K dispozici bude i občerstvení. Všechny další kategorie pak vybíhají ze stadionu do terénu,“ narážel Zítka na atletický stadion, kde bude i letos rozbalen organizační tábor.
Po kategoriích dětí přijdou na pořad juniorky, junioři, ženy a muži, kteří již budou absolvovat tratě, které jsou situované do prostoru Smolnického kopce nad stadionem.

„Přihlášky jsou možné on-line na stránce mz-sport.cz do pátku 12. října do 20.00 hodin, nebo na místě, ale již za zvýšené startovné,“ upozorňoval ředitel závodu.

Závod je i letos zařazen do HOPR běžecké ligy Karlovarského kraje, takže se očekává účast více než tří set běžců.
„V průběhu závodu bude vyhlášeno i mistrovství družstev Karlovarského kraje předžactva, kdy nejlepší družstva nejmenších atletů z celého kraje dostanou medaile. Medaile a věcné ceny pak čekají i na vítěze všech nedělních závodů, nejlepší v kategoriích dorostu a dospělých obdrží i finanční odměnu. V závodě žen v kategorii veteránek je závod vypsán jako Memoriál Marcely Mikešové,“ doplnil k sedmadvacátému ročníku závěrem Zítka.

Triumf ze šestadvacátého ročníku budou na Smolničáku v hlavních kategoriích obhajovat olympionička Ivana Sekyrová z AK Sokolov, která ovládla kategorii žen, a závod mužů pak opanoval její oddílový kolega Pavel Procházka.

Ilustrační foto.
Ostrov čeká reparát, Březová a Viktoria na půdě soupeřů