Tentokrát na západ Čech zamířily vedle seniorského výběru i české juniorky, které mají pro změnu konfrontaci se Srbskem a Rakušankami. Trenéři obou českých výběrů Jan Bašný a Peter Sabadka budou nasazení hráček do jednotlivých zápasů koordinovat.

Jan Bašný dal volno některým zkušeným hráčkám, k dispozici tak nebude Lucie Satrapová, Iveta Korešová, Šárka Marčíková, Michaela Hrbková nebo Jana Knedlíková. A právě místo nich mají dostat šanci juniorky. Místo nich chtějí trenéři otestovat některé hráčky širšího kádru. „Podstatné je, aby dal juniorkám šanci ´čichnout´ k dění v A-týmu. Pro děvčata je strašně cenné, když mají takovou možnost, zařadit se do tohoto procesu. A to je teď naším hlavním cílem. Nečeká nás žádný vrcholný šampionát, a tak je hlavní, aby se hráčky co nejvíce zapojily do práce A- týmu,“ řekl trenér juniorek Peter Sabadka na adresu zařazení svých hráček do A-týmu České republiky.

„Jedná se o hráčky, které s námi občas na srazu jsou, ale nedostávají pak ve hře tolik příležitostí,“ přidal Jan Bašný.

Pro toho je prakticky neznámou pouze Anna Franková. „Bývalé křídlo Slavie, které hraje v německé Bundeslize. Sleduji ji delší dobu a chceme ji vidět v zápase naživo,“ prozrazuje český reprezentační kouč.

V nominaci jsou i další brankářky. „Hledáme do budoucna na každý post nějaké další posily. Chceme vidět, jak na tom jsou aktuálně. Například Hanka Mučková svými výkony v MOL lize potvrzuje, že svou šanci by v reprezentaci měla dostat,“ zmínil Jan Bašný a dodal: „Hodně dlouho jsme hledali, pokusili jsme se najít hráčky, které tým doplní kvalitně a na tomto turnaji se budou dobře prezentovat a do budoucna by mohly tým obohatit,“ říká Bašný na závěr.

Utkání české reprezentace

Čtvrtek 21. listopadu v 17 hodin: Česká republika – Švýcarsko

Pátek 22. listopadu v 19 hodin: Česká republika – Polsko

Sobota 23. listopadu v 15 hodin:Česká republika – Rakousko.