Na svých oficiálních stránkách spustil atletické výzvy pro žactvo, které jsou vytvořeny v krajích i okresech, kde mohou děti, a to nejen atleti, ale všichni, plnit výzvy.

Juniorkám kralovala Jana Pavlinská v dresu New Roll Runners, která je již předčasnou vítězkou této kategorie.
ZBP Kadaň: Běh kolem Úhoště přetavil v devátý triumf Zbuzek

„Jde o celorepublikovou soutěž, v rámci krajů jsou připraveny, a další se připravují, různé atletické výzvy,“ prozradila krajská manažerka ČAS pro Karlovarský kraj Lucie Markusková. „Zájemci si výzvy mohou vyhledat na webových stránkách www.atletika.cz, zaostřeno na atletické výzvy pro žactvo, kde jsou zveřejněny a průběžně doplňovány výzvy v celé republice,“ vysvětluje Markusková.

Nejen na žactvo tak čekají zajímavé výzvy, které bude plnit, některé jednoduché, některé náročnější.

„Navíc se mohou on-line podívat, jak se v dané lokalitě závodí a jak si vedou soupeři. Zapojit se mohou nejen děti a mládež z atletických klubů v kraji, ale i široká veřejnost,“ připomíná Markusková, že se do výzev může zapojit vesměs kdokoliv.

V Karlovarském kraji se již atletické výzvy, které potrvají do 15. března, rozeběhly naplno. Aktuálně je nachystáno v kraji osm výzev, jež mohou zájemci plnit v Karlových Varech v areálu Zdraví či na městském stadionu v Tuhnicích, dále pak v Pile na tenisových kurtech, v Kolové na Kolováku. Dále v Nejdku na křížové cestě, v Lokti v amfiteátru a také v Ostrově v Zámeckém parku nebo v areálu kláštera.

„Do této akce se zapojily prozatím tři kluby z Karlovarského kraje, a závodní lokality tak vznikly díky trenérům z Triatletu Karlovy Vary, Atletiky Ostrov a ŠAK Chodov,“ poukázala krajská manažerka ČAS.

V každém oddíle, který se zapojí do výzvy, bude oceněn nejlepší závodník. Navíc český atletický svaz přichystal i fotosoutěž k probíhajícím výzvám, kdy odmění dvacet nejzajímavějších fotografií.