Češky měly výborný úvod, zásluhou Šetelíkové vedly rychle 2:0. Poté se ale reprezentantkám země helvétského kříže podařil obrat. Švýcarsky otočily na 2:3, poté se ještě radovaly z jednobrankového náskoku 3:4. Víc jim ale český výběr v celém utkání nedovolil. Do druhého poločasu již vstupovaly svěřenkyně Jana Bašného se sedmigólovým náskokem, který si udržovaly až do samotného závěru.O štít města Chebu: Česko - Švýcarsko 29:22Zdroj: Zdeněk Plachý

"Celkově byl náš projev lepší než včera proti Rakousku. Řekl bych, že tam byla lepší disciplína ve hře, lepší obrana. Otázka je, jestli to bylo o něco slabším soupeřem, nebo naší zlepšenou hrou. Doufám, že se to bude do šampionátu zlepšovat, doladíme co budeme potřebovat a bude to potom dobré," uvedl Jan Bašný po utkání.

Český trenér poslal proti Švýcarsku do hry prakticky dvě sestavy. "Jednu základní pro šampionát a jednu složenou z hráček, které by mohly zamíchat se závěrečnou nominací," vysvětlil.

V sobotu čeká české házenkářky závěrečný zápas turnaje a také poslední prověrka před ohlášením sestavy pro mistrovství světa v Německu. Tomu bude odpovídat soupiska. "Proti Norsku dostanou z 80 procent příležitost hráčky, které nejsou z absolutního základu, u kterých potřebujeme vidět, jak na tom jsou, jestli na to mají, či nikoliv," upřesnil Jan Bašný.

V pátečním večerním strhujícím duelu potom porazily Rakušanky tým Norska 26:25.

Sobotní program: Rakousko - Švýcarsko (13 hodin), Česko - Norsko (15 hodin).